Zware dag in Omloop het Nieuwsblad U23

Afgelopen zondag stond er in het kader van de U23 met Omloop het Nieuwsblad een zware wedstrijd op het programma voor de Kanjers. 161 kilometer met onder andere de Muur van Geraardsbergen, de Paddestraat en de Haaghoek. Voor ons stonden Sam, Huub, Jip, Lars, Bastiaan en Jentje aan de start.

In Zottegem waren de renners klaar voor een mooie heroïsche koers. Er stond een sterk deelnemersveld in deze wedstrijd voor de U23 Road Series. Na 24km was er de eerste klim, de Molenberg. Bastiaan kreeg het helaas lastig bovenop en moest het peloton een paar km later laten gaan. De andere Kanjers konden zich goed handhaven ondanks het hectische koersverloop. Na 43km kwam de Muur. Hier kregen een paar Kanjers het lastig, maar die wisten later in de wedstrijd gelukkig terug te keren in het peloton.

Vervolgens begaven de renners zich richting een plaatselijke ronde met daarin een zware combinatie van kasseienstroken, de Paddenstraat en de Lippenhovestraat. De Kanjers zaten niet goed gepositioneerd en toen alles uit elkaar werd gereden zaten ze dan ook in achtervolgende groepjes. Jentje was helaas zelf nog gevallen vlak voor de kasseien. Sam, Jip en Huub kwamen bij elkaar in een groep van ongeveer 20 renners op 40sec van het peloton. Lars en Jentje kwamen in andere groepen en werden uit koers gehaald.

Met nog 50km te gaan viel het tempo er uit in de groep van de overige 3 Kanjers. De achterstand werd 3min 30sec en daarom moesten ze gaan afsprinten met nog 25km te gaan op de Grotenberge in Zottegem. Jammer genoeg kreeg deze groep dus ook een DNF achter hun naam. Het was wel een leerzame dag, maar de resultaten waren teleurstellend, zeker omdat het merendeel door positionering kwam dat Sam, Jip en Huub op achterstand raakte. Op naar de volgende koers.