Goede prestaties Beloften in Internationaal Beloftenweekend

Afgelopen weekend stond in het teken van de U23 Road Series, het internationale beloften weekend. De wedstrijden werden verreden op de vrijdag en de zaterdag. Aan start stonden Bastiaan, Jesse, Sam, Joren, Gijs en Huub.

Vrijdagavond werd er gestart met een tijdrit in Hulst van 15 km. De winnaar had ruimschoots gewonnen maar daarachter waren de verschillen klein. Zo eindigden Gijs, Joren en Huub op plaats 18, 20 en 22 met een verschil van vier seconden ten opzicht van elkaar. Met deze uitslag stonden we zesde in het ploegenklassement.

Zaterdag stond er een heuse klassieker op het programma met de start in Sluiskil en finish in Philippine. Onderweg moesten de renners over 22 kasseistrook die er vooral droog en stoffig bij lagen. Vanaf de start waren de Kanjers goed van voren te zien maar slaagde er niet in om met de vroege vlucht mee te kunnen zitten. Jammer genoeg kwam Huub na 13 km ten val en kon hij zijn wedstrijd niet verder vervolgen. Huub is er gelukkig redelijk goed van af gekomen maar heeft wel last van schaafwonden.

De eerste kasseistrook volgende al na 14 km. Verschillende Kanjers zaten op de voorste posten mocht er iets gebeuren konden ze er altijd bij zitten maar het bleef lang rustig in het peloton. Eenmaal op de plaatselijke omloop rondom Philippine was de vroege vlucht weer gegrepen en begon het spel opnieuw. Het gedrang in het peloton werd ook steeds hoger hier kwam ook Jesse mee in aanraking. Hij reed zijn voorwiel kapot en moest wachten op een nieuw wiel maar kon de aansluiting niet meer krijgen bij het peloton.

Op 30 km voor de meet sprongen nog verschillende renners weg uit het peloton, helaas zonder een van de Kanjers. Het peloton viel stil en kregen de kopgroep niet meer terug voor de finish. Op 10 km voor de streep kreeg Sam ook te maken met materiaalpech en kwam samen met Bastiaan in een achtervolgend groepje terecht. Voorin het peloton sprint Joren naar een 20e plaats en zat Gijs ook vooraan in het peloton.

In het eindklassement is Gijs op een mooie 20e plaats geëindigd en Joren op een 22e plaats.