Topcompetitie hervat met Omloop van Valkenswaard

Na 190 dagen van wachten werd afgelopen zondag de strijd in Nederlandse Loterij Topcompetitie hervat. In februari was de Ster van Zwolle de eerste in de reeks en nu mochten de renners onder strikte regelgeving eindelijk de benen weer laten spreken tijdens de Omloop van Valkenswaard. Voor ons stonden Rens, Jip, Huub, Jelle, Olav, Sam en Kars aan de start. 

180 pittige kilometers met een groot aantal gravelstroken lag er op de teams te wachten. Dat de koers gelijk vanaf het begin vol gas zou zijn was eenieder zich wel van bewust. In de spaarzame wedstrijden die nog gaan komen wil iedereen zijn beste beentje voor zetten. Zo ook de mannen van ons team…ze waren er gebrand op om goed vooraan mee te zitten zodat we als ploeg konden reageren op eventuele ontsnappingen.
De vele gravel en kasseistroken zorgden vanaf het begin voor een hectische strijd met daarbij valpartijen en lekke banden. Als je daar mee te maken hebt is het hard werken om terug te komen in het voortrazende peloton. Na een paar kleine ontsnappingen ontstond er een kopgroep met daarbij Huub Deelstra van ons team. Dit groepje van vier kreeg een kleine voorsprong maar hield helaas geen stand.
Het overgrote deel van de koers was het peloton bij elkaar wat de koers superspannend maakte over de smalle Brabantse wegen. Toch lukte het een groepje renners om weg te komen en de voorsprong leek voldoende om weg te blijven. Het peloton met daarin onze renners was het daar niet mee eens en in de laatste ronde werd onder aanvoering van Jelle Johannink een tandje bijgezet.
Drie kilometer voor het eind was het gedaan met de koplopers en draaide de koers uit op een massasprint. Net op dat moment reed één van onze rappe mannen Sam Gademan jammergenoeg lek. In het gedrang van de laatse kilometer was er een grote valpartij met daarbij Jelle en in de opstopping die daardoor ontstond waren onze renners kansloos voor een goede klassering.
De wedstrijd werd gewonnen door Yves Coolen van het BEAT Cyclingteam. Onze mannen kunnen trots zijn dat ze mede de wedstrijd gemaakt hebben. Helaas resulteerde dit niet in een mooie uitslag.