Maarten Lubbers wint Rund um Refrath

Maarten Lubbers heeft Rund um Refrath op zijn naam geschreven. Het is de eerste overwinning in het coronaseizoen dat recent weer voorzichtig opgestart is. Lubbers ging als eerste de sprint aan van een kopgroep van zes renners en niemand wist er nog overheen te komen. Het is de eerste zege van Lubbers in een elite-koers.

Samen met Jelle Johannink en broer Christiaan was Lubbers afgereisd naar het Duitse Bergisch Gladbach. In het begin van de koers reden de Kanjers attent en sprongen ze om beurten met elke aanval mee. Na een aantal pogingen ontstond een kopgroep van zes renners en omdat elke grote ploeg vertegenwoordigd was sloegen ze al snel een fors gat. In het peloton deden Jelle en Christiaan het nodige afstopwerk.

Ondanks een aantal aanvallen in de finale mochten de zes koplopers sprinten om de zege. De aankomststraat liep licht op en Maarten zette als eerste de sprint in en niemand wist daar uiteindelijk nog overheen te komen. Jelle wist de pelotonsprint nog te pakken, wat resulteerde in een zevende plaats. Al met al een mooie wedstrijd die mede dankzij het teamwork resulteerde in dit eerste succes van het seizoen.