Top tien voor Gademan en Ten Boske in dubbel weekend

Aanvallend koersen leverde het afgelopen weekend twee top tien noteringen op. In de PWZ Zuidenveldtour (UCI 1.2) werd Sam Gademan tiende, een dag later was dat ook de klassering voor Kars ten Boske in de Ronde van Midden-Brabant.

Op zaterdag vertrok het peloton uit Dalen voor een koers van ruim 200 kilometer. Na zo’n 125 kilometer ontstond een omvangrijke kopgroep van 24 renners, met daarbij namens onze ploeg Sam Gademan en Joren Bloem. Met nog veertig kilometer op de teller reed Elmar Reinders (Riwal) solo weg en de overige koplopers zagen hem niet eerder terug dan na de finish in Nieuw-Amsterdam. De continentale renners Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) en Richard Habermann (Sparta-Praha) werden twee en drie. Sam mocht sprinten voor plek zes en werd netjes tiende, Joren kwam als vijftiende over de streep. Met twee man in de top vijftien in een UCI-koers kunnen we tevreden terugkijken.

Een dag later stond de Ronde van Midden-Brabant alweer op het programma. De start en finish waren door de coronamaatregelen naar het buitengebied van Dongen verplaatst en van daaruit kreeg het peloton elf omlopen van 14,5 kilometer voor de kiezen. Uiteindelijk ontstond een kopgroep van elf renners, met daarbij namens onze ploeg Kars ten Boske. De groep werd niet meer teruggepakt en Kars werd uiteindelijk tiende. De winst ging naar Hidde van Veenendaal (Jumbo-Visma Development Team) voor Nick van der Meer en Coen Vermeltfoort (Volker-Wessels).