Schulten en Johannink 14de en 15de in Overijssels Mooiste

Zaterdag 7 mei, de Ronde van Overijssel staat op het programma. Een van de mooiste koersen, al dan niet de mooiste volgens Jelle Johannink. In het parcours van bijna 200 kilometer waren verschillende klimmetjes opgenomen, waaronder de Kuipenberg, Lemelerberg en Holterberg. Als finale werden drie lokale rondes van 7 kilometer afgewerkt.

Het eerste uur ging rap maar er wist eigenlijk niemand echt weg te rijden, totdat er iemand solo vandoor ging. Hij werd na een tijdje ingerekend en het was ondertussen gaan regenen. Het weer zorgde er mede voor dat er valpartijen waren en het peloton lag in stukken. Onze jongens koersten de eerste drie uur rustig mee en spaarden hun krachten.

Onze kanjers wisten goed dat ze van voor moesten zitten bij de Holterberg om mee te kunnen (blijven) doen in de koers. Op de Holterbreg reed er een drietal weg, maar het jagend peloton wist ze in te rekenen. Onze Chiel Schulten en Jelle Johannink zaten goed mee in de finale. Het regende aanvallen van verschillende renners, maar geen wist echt weg te rijden.

Het Nederlandse continentale team VolkerWessels besloot alles te spelen op hun sprinter, Coen Vermeltfoort. Ze controleerden de koers en het werd sprinten geblazen. Van een uitgedund peloton wist Vermeltfoort zijn favoriete rol ook waar te maken en sprintte naar de overwinning. Jelle Johannink (14) en Chiel Schulten (15) eindigden netjes in de eerste groep. Twintig minuten later kwam de tweede grote groep binnen met onder andere onze Eskil Huiting (92) en Jasper Plender (93).