Ronde van Zuid Holland gestaakt door barre weersomstandigheden

Vandaag stond voor de Kanjers de Ronde van Zuid Holland op het programma. Voor ons stonden Jasper Plender, Jurriaan, Jip, Bastiaan en Maarten aan de start. Met windkracht 6/7 een de voorspelde regen wisten de Kanjers dat het een zware koers zou worden. Uiteindelijk besloot de jury de koers na ruim 100 kilometer stil te leggen wegens de gevaarlijke weersomstandigheden.

De Kanjers hadden deze week huiswerk meegekregen. De renners mochten zelf de koerstactiek en bijbehorende doelen bepalen. Voor de start was het duidelijk. Na Zoetermeer, waar het open was en de wind schuin achter stond ging het breken en daar moesten we van voren zitten.

Het eerste half uur stond de wind vooral mee en was het heel hectisch, het was dan ook lastig om je van voren te handhaven. Toch zaten de meeste Kanjers constant goed van voren. Voor Zoetermeer brak het peloton al een keer in 2 stukken en alleen Jurriaan zat mee in het eerste deel. Gelukkig konden de overige Kanjers weer snel aansluiten.

Na Zoetermeer brak het, zoals verwacht, in meerdere groepen. Bastiaan, Maarten en Jurriaan zaten in de 3e groep. Na Leiden, na iets meer dan 60 kilometer zaten alleen Maarten en Jurriaan nog in de 3e groep. Deze groep brak meerdere keren in stukken waarbij ze beiden elke keer in het eerste deel zaten.

Toen het na 90 kilometer naast de harde wind ook nog hard begon te hagelen vonden de jury en de politie het niet meer verantwoord. Na 100 kilometer werd eerste de groep met Jurriaan en Maarten uit koers gehaald en niet veel later ook groep 1 en 2. Uiteindelijk heeft geen enkele renner de finish in Kijkduin bereikt en kent deze editie van de Ronde van Zuid Holland dan ook geen winnaar.

Hopelijk is het weer morgen wat beter want dan staat de Dorpenomloop Rucphen op het programma. Deze koers is vanaf 14:30 uur hier te volgen.