Robert de Jong maakt overstap naar KvkCT

Robert de Jong is de tweede aanwinst voor seizoen 2014. Bij het grote publiek is de 21-jarige renner wellicht nog niet zo bekend, maar hij wist dit seizoen toch al enkele mooie uitslagen te behalen tussen renners van sponsorploegen. De Jong ziet het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam als een mooie stap omhoog.

Sinds De Jong (Zeewolde) eerstejaars nieuweling was reed hij voor het Amersfoortse WV Eemland. Daar waren het afgelopen seizoen de mogelijkheden beperkt: “We reden een matig programma. Naast de wedstrijden voor de clubcompetitie stonden we maar een paar keer aan de start van een vrije klassieker. Bij het KvkCT is het programma veel uitgebreider. Daarnaast rijden er een aantal goede coureurs bij de ploeg. Daar wil ik me aan optrekken. Ik ben nu nog jong, dus kan nog veel leren.”

Prijzen
De student Bedrijfsadministratie pakte dit jaar twee podiumplekken. Hij werd tweede op het Districtkampioenschap Midden en derde bij de Ronde van Elspeet. In Nijeveen stond De Jong op plaats vier net naast het podium. In de klassieker Dorpenomloop door Drenthe reed hij een sterke finale en werd hij zestiende. De Jong: “In goede vorm doe ik  niet onder voor de toppers. Het komende seizoen wil ik opnieuw een stap maken en standaard bij de eerste dertig eindigen in de klassiekers. Ik kijk dan ook uit naar het nieuwe seizoen en heb enorm veel zin om voor het KvkCT te rijden.”