Overwinningen Te Stroet en Vrielink

Rens te Stroet schreeft woensdag de Ronde van Ermelo op zijn naam. Yannick Vrielink volgde twee dagen later dit voorbeeld in de Ronde van Markelo. Het was voor beiden de eerste zege van dit seizoen.

In Ermelo gaven beide renners acte de presence op een mooi rondje door het buitengebied van Ermelo. Na een aantal kleine uitlooppogingen reed er een kopgroep weg van zeven renners en dit bleek meteen de beslissende van de avond te zijn. Ook Rens te Stroet zat mee en door goed samen te werken liep de voorsprong al snel uit tot 40 seconden.

Met tien ronden te gaan koos Martin Kelderman  het hazenpad. De overig renners uit de kopgroep bleven goed samenwerken en kwamen uiteindelijk weer bij Kelderman terug. Rens kon in de sprint als eerste door de laatste bocht komen en zodoende zegevieren in Ermelo, voor Tom Wijfje en Arjan Arendsen. Voor Yannick verliep het minder goed, hij reed half weg koers lek en kon niet op tijd wisselen van wiel. Helaas kon hij hierdoor niet mee strijden om de prijzen.

Markelo
Met deze pech in zijn achterhoofd stond Vrielink twee dagen later aan het vertrek in Markelo, samen met nog een groot aantal Kanjers. Direct na het start schot lag het tempo erg hoog en regende het aanvallen van verschillende renners en moesten achterin het peloton de renners alle zeilen bij zetten om niet gelost te worden. Vrij snel maakte een kleine groep zich los uit het peloton. In de kopgroep van acht waren drie kanjers aanwezig: Yannick, Wiebe en Joren. Maar ook de anderen waren geen ‘kleine jongens’: o.a. Joris Nieuwenhuis (Sunweb DT), Jelle Wolsink (Vlasman) en Joey van Rhee (MonkeyTown) meldden zich van voren.

Na diverse uitlooppogingen was het Yannick die met vijftien ronden te gaan het solo probeerde. Hij dubbelde het peloton, waar de andere Kanjers hem nog een aantal rondes uit de wind hielden. Met nog vijf ronden te gaan sprintte het peloton af en stond Yannick er alleen voor. Zijn voorsprong was echter groot genoeg om de winst binnen te slepen. De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Jelle Wolsink, gevolgd door onze Joren. Kortom: er is als team gereden met het hoogst haalbare eindresultaat.