Wiebe Scholten tweede in Elspeet

Wiebe Scholten werd woensdagavond tweede in de Ronde van Elspeet. Hij was in de finale met zes renners weggereden uit het peloton en moest alleen in Florian Smits (Dutch Food Valley CT) zijn meerdere erkennen. Het is voor Scholten al zijn zesde podiumplaats van het seizoen.

Met ruim 100 deelnemers aan de start was het een mooi gevuld criterium in Elspeet. Al vrij snel was het Rens te Stroet die met twee andere renners wegreed en zij bouwden een mooie voorsprong op van maximaal een minuut. Na zeventig kilometer begon de koers open te breken en waren er verschillende groepjes die de oversteek probeerden te maken. Uiteindelijk sloot er een groepje met daarin Wiebe aan bij de drie koplopers waarna het tempo vooraan helemaal stil viel. Zodoende kwam ook het peloton weer terug.

In de finale waren het Arjan Hofman en Wiebe die samen met vijf anderen wegreden. Ze probeerden de concurrentie van zich af te schudden door om en om een aanval te plaatsen, maar geen van beiden kwam weg. Smits was in het centrum van Elspeet de snelste voor Wiebe en Andries Weening.