Hete strijd tijdens de Eurode Omloop 2023

De Eurode Omloop 2023 was een ware slijtageslag voor de renners van Sensa Kanjers voor Kanjers, die deelnamen aan deze zware etappe in de Topcompetitie. Met een indrukwekkend deelnemersveld en een uitdagend parcours van bijna 150 kilometer, was het een dag vol opwinding en afzien.

De deelnemers

Voor ons ging de volgende renners de strijd aan met de Limburgse heuvels en de hitte: Steyn van der Veen, Chiel Schulten, Bram Leerkes, Eskil Huiting, Christiaan Lubbers en Joris Kranenburg. Daarbij was het deelnemersveld indrukwekkend met onder andere Jumbo Visma Development, Abloc, BEAT en Allinq van de partij. Zij brachten de favorieten zoals Peter Schulting, Archie Ryan, Tijmen Graat, Jardi van der Lee maar ook gravelspecialist Jasper Ockeloen en TDT-Unibet coureur Wouter Toussaint.

Het parcours

De omloop bood een uitdagend parcours dat de renners tot het uiterste dreef. Het ruim tien kilometer lange circuit in Kerkrade was technisch en heuvelachtig, met twee officiële beklimmingen: de Brugmolenweg  en het beruchte Duivelsbos. Hoewel het Duivelsbos slechts 600 meter lang is, bevat het stukken tussen de 10 en 14%. Na de beklimmingen volgden brede wegen tot het centrum van Kerkrade in, waar de finishlijn was getrokken.

Het verslag

De Eurode Omloop was een ware slijtageslag in veeleisende omstandigheden. Het hete weer en de uitdagingen op het parcours maakten deze koers tot een echte test van fysieke kracht en mentale taaiheid.

Christiaan Lubbers toonde zijn vorm door deel uit te maken van de eerste kopgroep van de dag. Deze groep hield stand gedurende maar liefst 80 kilometer, hulde hiervoor. Uiteindelijk moest hij zijn inspanningen staken, maar zijn prestatie was indrukwekkend.

Bram Leerkes, hoewel getroffen door de hitte en rugproblemen, zette alles op alles om de race voort te zetten maar dit mocht niet baten. Steyn van der Veen, Chiel Schulten, Joris Kranenburg en Eskil Huiting doorstonden de uitdagingen van het weer en de parcours en voltooiden de loodzware 150 kilometer, wat een knappe prestatie was.

Uiteindelijk reed er in het laatste uur een sterke kopgroep weg met hierin veel favorieten. Met nog twee rondes te gaan ging Tijmen Graat solo en veroverde uiteindelijk de overwinning. Zijn ploeggenoot Archie Ryan eindigde als tweede en Huub Artz als derde. BEAT-renner Stijn Daemen behaalde de achtste plaats en verzekerde zich van de eindzege in de Topcompetitie. Chiel Schulten kwam als eerste kanjer in het peloton over de finish (40), gevolgd door Steyn van der Veen (41). Niet veel later kwamen Joris Kranenburg (61) en Eskil Huiting (64) binnen.

De Eurode Omloop 2023 was een ware strijd tegen de hitte, en de renners van Sensa Kanjers voor Kanjers hebben zich dapper getoond in deze zware strijd tegen sterke concurrentie. Dank aan alle begeleiding die onze renners van de juiste hydratatie hebben voorzien.