Joren Bloem vijfde in de Omloop van de Hoeksche Waard

Op zaterdag 25 mei stond de vierde wedstrijd uit de Nederlandse Loterij Clubcompetitie op het programma in Puttershoek, de Omloop van de Hoekse Waard. Joren, Jasper, Huub, Sam en Wiebe stonden namens het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam aan het vertrek. Het parcours, 160km lang, was smal, open, draaien en keren. Echter waren de weersinvloeden zeer gemoedelijk met een zwakke westen wind.

Door dit rustige weer werd er in het peloton rustig gestart en waren de ontsnappingen in het eerste uur niet noemenswaardig. Na ongeveer een uur koers waren het 3 renners die het tempo in het peloton te laag vonden en ten aanval trokken. Grote gangmaker van dit 3-tal was onze Kanjer Huub, terwijl de overige vier Kanjers het peloton stil legden. De voorsprong van het 3-tal groeide gestaag tot een maximum van 1,5 minuut, maar het bleek al snel dat een hergroepering een kwestie van tijd was. Na ongeveer 90km was er een grote valpartij voorin het peloton, helaas kwam hierbij van ons Sam ook in aanraking met het asfalt. Na wat bemoedigende woorden vanuit de ploegleiderswagen sloot Sam vrij snel weer aan in het peloton om weer mee te strijden.

Intussen was voorin de koers de groep van Huub weer teruggepakt en was er een kopgroep van 20 man ontstaan met hierbij Joren. Deze groep kreeg al vrij snel een voorsprong van zo’n 45 seconden mede doordat alle ploegen voorin vertegenwoordigd waren. Bij het ingaan van de laatste finaleronde kwam het peloton nog vrij kort, maar hield de kopgroep toch stand en ging de winnaar uit deze groep komen. In de sprint was Gert-Jan Bosman de rapste en sprintte Joren knap naar een 5e plaats. De overige Kanjers spurtten in het peloton om toch nog het ploegenklassement enigszins te redden.