Achtste plek voor Gijs in tweede etappe Orlen Nations Grand Prix

Gijs mocht dit weekend met de nationale selectie een wedstrijd in Polen rijden, namelijk de GP Orlen Nations. Een twee daagse wedstrijd, bestaande uit een ploegentijdrit en een klimkoers. Deze wedstrijd is onderdeel van Nations Cup.  Gijs stond hier samen met Meindert Weulink en Wessel Krul (WPGA), Danny van der Tuuk (Metec-TKH), Bas van Belle (Leopard Pro Cycling) en Manuel Michielsen (WV De Jonge Renner) aan de start.

Op de eerste dag stond er een ploegentijdrit op het programma. De tijdrit ging niet helemaal zoals Gijs zelf had gehoopt, hij wou zich graag laten zien en deed iets te lange beurten in de begin. Vooraf was afgesproken dat Gijs een van de 3 renners was die de finish moest halen, aangezien de tijd van de 3e renner telt. Op de klim naar de finish zat Gijs al helemaal stuk, maar gelukkig waren ze nog met 4 en konden de andere 3 nog bij elkaar blijven. Ondanks dat de ploegentijdrit niet helemaal volgens plan was verlopen, was het goed voor een 8e plek. Frankrijk wist de TTT te winnen.

Op de zondag was het tijd voor een zware etappe met veel klimwerk. De koers was slechts 114 km, bestaande uit 2 rondes van 57 km en 2500 hoogtemeters in totaal. In de eerste ronde lag het tempo meteen hoog, maar de Fransen wisten het te controleren en de groep bleef daardoor toch redelijk bij elkaar. Vanaf 20 km voor de finish zaten er nog 3 klimmen, waarvan de laatste de finish klim was. De meeste renner hadden gewacht op deze fase en het peloton was mede daardoor ook nog groot toen ze er aan begonnen. Met nog 20 km te gaan begon de klimfase met de zwaarste klim, de laatste km van de klim had stukken van 22%. Op dit stuk ontplofte de koers. Gijs had goede benen en bleef met een groep van 11 man over. Het was toen direct duidelijk dat de winnaar in die groep zat en er werd tactisch gereden, een Deens wist hiervan te profiteren en begon met een kleine voorsprong aan de slotklim en hield deze tot de finish. Daarachter probeerde Gijs nog weg te rijden maar hij kreeg geen ruimte en voelde daarna dat volgen het maximaal haalbare was. Dit resulteerde in een 8e plek en een 16e plek in het algemeen klassement.