Eerstejaars belofte Wessel Zennipman naar Kanjers voor Kanjers Cyclingteam

Wessel Zennipman maakt de overstap van het juniorenteam van De Jonge Renner naar onze ploeg. De talentvolle renner uit Zutphen is de laatste nieuwe renner voor seizoen 2014. De komst van Zennipman sluit uitstekend aan bij één van de doelstellingen van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam: tallentvolle Achterhoekse jeugdrenners de kans bieden om zich in de eigen regio verder te ontwikkelen.

De achttienjarige Zennipman reed de afgelopen twee seizoen voor de Brabantse formatie WV De Jonge Renner. Daarvoor reed hij vanaf de jeugdcategorieën voor ETP Zutphen. Zennipman legt zijn keuze voor onze ploeg uit: “Bij De Jonge Renner is alleen de A-ploeg verzekerd van een goed wedstrijdprogramma, daarom biedt het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam mij meer mogelijkheden voor een goed programma. Daarnaast ben ik dit jaar gestart met de opleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente. Een ploeg in de buurt bespaart me veel reistijd.”  

Goede resultaten
Zennipman kijkt tevreden terug op zijn laatste seizoen als junior. Hij pakte de winst in de Ronde van Elden en werd zesde in de Omloop van het Nieuwsblad en de GP Bomheide, een klassieker voor de Beker van België. Het komende seizoen wil Zennipman zich ook bewijzen bij de beloften. “Natuurlijk zal de overgang naar de beloftencategorie even wennen zijn. De afstanden gaan bijvoorbeeld van 120 naar 180 kilometer. Maar ik ga er alles aan doen om ook volgend seizoen weer een aantal mooie uitslagen neer te zetten.”

Sfeer
De eerste kennismaking met de ploeg is Zennipman goed bevallen. “Tijdens de teamdag in november bleek al wel er een goede sfeer hangt in de ploeg. Dat is een goede basis voor een team. Ik heb er dan ook enorm veel zin in!”