AchterhoekWielerSpektakel 2013 groot succes

Afgelopen zondag vond in Varsseveld de derde editie plaats van het AchterhoekWielerSpektakel. Bijna 1400 wielerliefhebbers namen deel aan een van de vele onderdelen. In totaal werd er ruim 16.000 euro opgehaald voor Stichting Kanjers voor Kanjers. Met dit geweldige bedrag kan de stichting weer vele kinderen in de Achterhoek blij maken! De renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam waren natuurlijk ook aanwezig.

Terwijl ruim 1.000 mountainbikers bezig waren met de veldtoertocht werd de jeugd door onze renners vermaakt tijdens de Kanjers voor Kanjers MTB-jeugdclinic. Ruim 80 kinderen hadden zich daarvoor aangemeld en gingen vol overgave van start. Eerst reden ze een parcours en leerden ze van de profwielrenners en onze renners de fijne kneepjes van het vak. Maar daarna werd het pas echt sensatie, er werd een estafette gehouden en in allerlei spelvormen werden de kinderen een uur lang vermaakt.

Later op de dag kwamen onze renners nog een keer in actie. Het publiek werd getrakteerd op een prachtige prominentencross, waaraan naast onze renners ook de aanwezige profwielrenners deelnamen. Er stond geen podiumplaats op het spel dus er werden de gekste capriolen en inhaalmanoeuvres uitgehaald. Het massaal toegestroomde publiek genoot dan ook met volle teugen!

Na afloop werd bekend dat het AchterhoekWielerSpektakel 2013 maar liefst € 16.300,- heeft opgeleverd voor de Stichting Kanjers voor Kanjers. De stichting zet zich in voor het welzijn van het kind, in het bijzonder door sport en spel. De opbrengst van het AchterhoekWielerSpektakel komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt. Iedereen met een wens voor het welzijn van kinderen kan bij Kanjers voor Kanjers terecht.