Dubbel gevoel na Omloop van Venhuizen

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam kijkt met gemengde gevoelens terug op de laatste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie. Enerzijds deed de ploeg het met een vier renners in de kopgroep van 22 man erg goed, anderzijds was er teleurstelling omdat de dagmissie om Ivo Stronks naar de eerste plaats in het jongerenklassement te rijden door een valpartij in duigen viel. Toch mag de ploeg met een vijfde plaats voor Nick Kweldam en een 19e, 20e en 21e plaats voor Simon Bargeman, Bor Houwers en Felix Wolbert tevreden terugkijken op de Omloop van Venhuizen.

De wedstrijd begon en eindigde in de stromende regen. Door de afwezigheid van de leider in het jongerenklassement en de zeer geringe achterstand van Ivo werd hij de uit te spelen man in de Omloop van Venhuizen. De wedstrijdstart werd gekenmerkt door veel demarrages en de zeven Kanjers waren hierbij enorm actief. In de derde ronde onstond er een kopgroep van 7 renners, met daarbij Bor. Nick wist met drie anderen nog aan te sluiten bij deze groep. In het peloton vond er op dat moment een massale valpartij plaats, met daarbij Ivo, Leon Essink en Martijn Versteege. Voor Ivo was het helaas einde wedstrijd door materiaalpech aan de reservefiets, want hij was al van fiets gewisseld.

Op ruim 50 kilometer voor het einde weten nog 15 renners aan te sluiten bij de kopgroep. Hierbij ook Felix en Simon. Uiteindelijk weten twee renners (Tino Haakman en Marco Hoekstra) weg te komen uit de kopgroep. Nick probeerde nog viermaal om bij de twee ontsnapten te geraken, maar dat lukt niet. Uiteindelijk moet hij sprinten om de derde plaats. Doordat hij in de laatste ronden teveel met zijn krachten heeft gesmeten, moet hij genoegen nemen met een nette vijfde plaats.

De ploeg sluit de KNWU Clubcompetitie Noord af met een knappe derde plaats in het ploegenklassement. Natuurlijk is kwalificatie voor het finaleweekend hiermee een feit. 8 en 9 september strijdt de ploeg met de beste clubs van Nederland om de zege in de omgeving van Emmeloord.