KvkCT neemt opnieuw deel aan Dookola Mazowsza (UCI 2.2)

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is ook dit jaar weer welkom in de Poolse etappekoers Dookola Mazowsza. Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 juli neemt de Achterhoekse ploeg deel aan de vijfdaagse UCI 2.2 profkoers. De wedstrijd gaat van start met een criterium in de straten van de hoofdstad Warschau.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam dankt haar deelname aan de goede indruk die het vorig jaar achterliet bij de organisatie. Nick Kweldam pakte een achtste plaats in het algemeen klassement en in alle etappes werd er een top tien klassering behaald door één van de renners. De Dookola Mazowsza wordt dit jaar voor de 55e keer georganiseerd. Het internationale deelnemersveld bestaat grotendeels uit continentale ploegen en nationale selecties uit onder andere Polen, Tsjechië, Wit-Rusland en Oekraïne.

Etappeschema
De etappekoers start met een criterium in Warschau. De eerste etappe gaat over 180 kilometer en start en finisht in Modlin. Onderweg zijn de eerste punten voor het berg- en sprintklassement te verdienen. De finishlijn van etappe 2 is getrokken in Nowy Dwór Mazowiecki. Deze nagenoeg vlakke etappe is 176 kilometer lang en de renners krijgen tien omlopen voor de kiezen. De derde etappe over 160 kilometer is heuvelachtiger en start en finisht in Kozienice. De Dookola Mazowsza wordt zaterdags afgesloten met een zware tijdrit over 24 kilometer in Szydlowiec.

Samenstelling
De ploegleiders Piet van Lent en Bart Aalbers reizen met acht renners af naar Polen. De selectie bestaat uit Simon Bargeman, Bor Houwers, Xaf Houwers, Marc Janssen, Nick Kweldam, John van Lochem, Mark Olieman en Ivo Stronks. Verder versterken Arno Ikink en Bjorg-Piet de Jong het begeleidingsteam.