Chiel Schulten eerste nieuwkomer seizoen 2021

Chiel Schulten rijdt in 2021 voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De 21-jarige coureur uit Raalte komt over van Team Reggeborgh dat vorige week bekend maakte na dit seizoen noodgedwongen te moeten stoppen. Schulten is blij dat hij zo snel na dit nieuws zekerheid heeft over zijn toekomst.

De afgelopen twee seizoenen reed Schulten bij VolkerWessels, dit seizoen voor het bijbehorende clubteam Reggeborgh. Het stoppen van zijn ploeg kwam hard aan. “We wisten dat de kans aanwezig was, maar als het dan zover is dan is dat een flinke klap. Ik reed drie jaren bij deze ploeg, dus dat was heel vertrouwd.”

Toch hoefde Schulten zich niet lang zorgen te maken, want Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam kwam al snel op de lijn. “Een aantal van de jongens ken ik al goed. Bij de junioren reden we vaak samen. Daarnaast is de cultuur van de ploeg vergelijkbaar. Het materiaal is mooi voor elkaar en ook het programma ziet er goed uit. Bij de Kanjers staan er wat meer etappekoersen op de kalender.”

Dit seizoen kwam Schulten zoals de meeste renners slechts twee keer in actie voordat het coronavirus het wielerpeloton stilzette. Schulten: “Kort nadat de maatregelen van kracht werden ben ik samen met mijn trainer om de tafel gegaan. We hebben mijn zwakkere punten op tafel gelegd en daar vervolgens een plan omheen gemaakt. Het was niet lastig om mijn motivatie goed te houden, want ik weet waar ik het voor doe.”

Ook de komende tijd wil Schulten alles uit het wielrennen halen. Vorige week behaalde hij zijn MBO4-diploma Ondernemen/Detailhandel en de focus staat nu volledig op de herstart van het seizoen. In het shirt van Reggeborgh wil hij dit jaar nog een paar mooie dingen laten zijn. “Daarna komen er in 2021 weer nieuwe uitdagingen aan. Ik ben blij dat ik deel mag uit maken van deze ploeg.”