Bloem zevende op NK voor beloftes

Afgelopen zaterdag stonden we met maar liefst 11 Kanjers aan de start bij het NK voor beloften in Ede. De renners waren Joren, Huub, Gijs, Sam, Bastiaan, Jesse, Jip, Jentje, Sven, Maarten en Lars.

Het was een wedstrijd over 150km verdeeld over 6 ronden van Ede naar Wageningen en weer terug met wat kleine heuvels. Het parcours was echter niet erg selectief en daarom was het doel om Sam en Joren goed af te zetten voor een eventuele sprint.

Al snel kregen de renners te maken met nog een andere factor in de wedstrijd, de gevaarlijke afzettingen. Een weg die dubbel werd gereden was afgezet met borden, paaltjes midden op de weg. De renners gingen hier tussendoor en het veroorzaakte veel valpartijen. Later heeft de organisatie dit aangepast bij de wedstrijd van de vrouwen en de mannen. Ook enkele Kanjers lagen tegen de grond, maar gelukkig viel de schade mee.

Het tempo lag erg hoog en wegkomen was geen optie, het leek dus een massasprint te worden. Nadat Joren en Sam mede door hulp van de andere Kanjers goed gepositioneerd aan de laatste 3km begonnen was er helaas weer een valpartij. Dit keer was het Sam die in het gedrang voor de sprint een paaltje raakte. Joren zat zeer goed en sprintte dan ook knap naar een 7e plek.

Het was dus een hectische koers die geen ontsnappingen toestond. Al met al zijn de Kanjers niet ontevreden over de 7e plek in dit deelnemersveld en werd de dag positief afgesloten bij Marc Janssen in de tuin. Op naar de volgende koersen