Zege in Hengelo; vier podiumplaatsen in drie koersen

Jelle Johannink heeft zaterdag de Ronde van de Vijver op zijn naam geschreven. Maarten Lubbers maakte het succes compleet in het Hengelose criterium, hij werd tweede. Samen met twee andere renners waren de twee weggereden uit het peloton. Eerder op de dag werd Wiebe Scholten al tweede in de Ronde van Hierden. Zondags werd hij daarnaast derde in de Ronde van Aalten.

De overwinning van Jelle was natuurlijk het hoogtepunt in het succesvolle weekend. Op het rondje van 800 meter over slechte klinkerstroken namen de Kanjers direct vanaf de start het heft in handen. Door constant met een overtal in de kopgroep te zitten liepen ze niet achter de feiten aan. Uiteindelijk lukte het vier renners om een ronde te pakken op het peloton. Dat deed Jelle in de finale nogmaals en Maarten was de rapste van de andere drie. Dubbel succes!

Hierden
Het criterium in Hierden was de eerste wedstrijd in een reeks van vijf criteriums het Veluwe Klassement. Wij stonden met Sven, Jurriaan, Wessel, Arjan en Wiebe aan de start. Het eerste deel van de wedstrijd lag het tempo hoog in het peloton, meerdere groepjes probeerden een voorsprong te krijgen op het peloton. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van vier man met daarbij Wiebe. In het peloton was er niemand meer die er behoefte aan had om het gat dicht te rijden en zo bouwde de kopgroep een maximale voorsprong van 45 seconden op. Wiebe pakte in de kopgroep alle punten voor het sprintklassement en kwam daarmee aan de leiding van dat klassement. In de finale probeerde Hans Dilling (Dutch Food Valley CT) uit de kopgroep weg te springen maar zijn aanval werd gepareerd. Wiebe ging de sprint vroeg aan en uiteindelijk kwam Niels Boele er met een verschil van slechts vier duizendste overheen.

Aalten
Zondag stond onze thuiswedstrijd op het programma, het criterium van Aalten. We stonden met veertien renners aan de start. Het parcours liep dit jaar weer over de omloop van 4.5 kilometer aan de rand van Aalten. De Kanjers reden een sterke koers en namen in het begin van de wedstrijd meteen het initiatief. Hierdoor ontstond er na een ronde of drie een groep van 30 renners die een voorsprong hadden op het peloton. Het tempo bleef hoog en in combinatie met een klein klimmetje en wat wind zorgde dat ervoor dat er niet veel later een kopgroep van elf man ontstond met daarbij Joren, Wessel en Wiebe. Wessel wist onderweg de leidersprijs te bemachtigen. De groep van elf bleef tot in de laatste ronde compleet. Meerdere renners namen het initiatief maar niemand wist weg te komen totdat Niels Boele het op 2 kilometer voor de streep probeerde. Niemand reageerde en hij sloeg meteen een gat. Cor van Leeuwen reed in de laatste kilometer ook nog weg bij het peloton. Wiebe sprintte daarachter naar een derde plaats en Joren naar plek vier.