Wisselend succes in Duits weekend

Het afgelopen weekend was het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam op twee fronten actief in Duitsland. Zaterdag stonden zes renners aan de start van de Mettmanner Sparkasse Cup. Ivo Stronks werd vijfde in dit zware criterium en ook Simon Bargeman en Marc Janssen reden uit. Een dag later stond onze ploeg met acht renners aan de start van Rund um Düren. Alleen Bor Houwers wist de finish van deze loodzware klassieker te halen.

Mettmanner Sparkasse Cup
Zaterdag stonden Simon Bargeman, Marc Janssen, John van Lochem, Ivo Stronks, Felix Wolbert en Martijn Versteege aan de start van het criterium in Mettmann. Bij aankomst bleek het parcours veel hoogteverschil te bevatten en was er geen meter vlak. De regen en het natte wegdek maakten de wedstrijd nog lastiger. Direct bij de start reed er een groep weg, met daarbij Ivo namens onze ploeg. Voor Martijn, Felix en John was de koers al snel afgelopen. Zij stapten al vroeg in de wedstrijd af.

Vanuit de kopgroep reden twee continentale renners weg, waardoor Ivo mocht sprinten voor de derde plaats. Hij werd uiteindelijk vijfde. In de sprint probeerde Marc nog een mooie klassering te pakken, maar hij schoof op het spekgladde parcours in een van de laatste bochten onderuit. Simon eindigde in het peloton.

Rund um Düren
Afgelopen zondag stonden in Rund um Düren 200 renners aan de start met namens de Kanjers Gijs Brouwer, Leon Essink, Ivo Stronks, Simon Bargeman, Nick Kweldam, Mark Olieman, Bor en Xaf Houwers. Er moest in totaal 131 kilometer worden afgelegd. Het parcours bestond uit heuvelachtig terrein; een aanloop richting de Eiffel met daar 2 ronden en per ronde een zeer steile klim van zo’n 2 kilometer en een iets minder steile kom van 3 km. Bij terugkomst in Kreuzau stonden nog 5 lokale ronden van 6,4 km op het programma. Door de harde wind en het heuvelachtige terrein beloofde het een zware koers te worden.

De Kanjers begonnen sterk en in de aanloop naar de Eiffel waren het Leon en Gijs die probeerden weg te komen voor de klimmetjes begonnen. Dit lukte echter niet en met een compleet peloton werd er aan de eerste klim begonnen na 24 kilometer. Hier werd de eerste schifting al gevoerd en het peloton werd gehalveerd. In dit gehalveerde peloton zaten Gijs, Ivo en Bor nog. Onze andere renners verteerden de eerste klim minder goed en kwamen eigenlijk nooit meer terug vooraan. Op de tweede klim na 42 kilometer werd een volgende schifting gevoerd, er werd flink gedemarreerd en het gevolg was dat er een kopgroep ontstond van 24 man. Hierbij niemand van de Kanjers. Achter de kopgroep bleef na de tweede klim nog een pelotonnetje over van zo’n 50 man met Ivo, Gijs en Bor hierbij. Er werd geprobeerd de kopgroep te achterhalen maar dit mocht niet baten, ze waren gevlogen. De tweede ronde reden Bor en Gijs nog weg, maar na een vlucht van zo’n 20 kilometer werden ze weer tot de orde geroepen door het peloton. Bij Ivo werden de klimmetjes ondertussen wat teveel en hij moest het peloton laten gaan.

Bij aankomst op de plaatselijke ronden was ook bij Gijs het beste er vanaf nadat hij probeerde weg te komen en hij moest het peloton laten gaan. Zo wist alleen Bor de finish te halen in het overgebleven gedeelte van het peloton. Zo’n 60 renners reden de koers uiteindelijk uit. Winnaar werd Michael Schweizer van Nutrixxion-Sparkasse voor de sterk rijdende Maurits Lammertink van Cyclingteam Jo Piels.

Bron: Christopher Jobb