Wim Kleiman maakt overstap naar het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam

Wim Kleiman is de tweede nieuwkomer voor het aanstaande wielerseizoen. De 23-jarige renner uit Almelo reed de afgelopen jaren voor Scheppink-Merckx. Het wedstrijdprogramma met de Topcompetitie speelt een belangrijke rol in de keuze voor onze ploeg.

Kleiman kijkt terug op zijn beste seizoen ooit. Zo won hij de Ronde van Elburg en werd hij derde in de Omloop van de Veenkoloniën. Daarnaast eindigde hij als vierde in het indiviudele klassement van de KNWU Clubcompetitie. “Ik heb dit jaar alles op het wielrennen gezet. En dat heeft zich uitbetaald. Ik kijk dan ook tevreden terug op het afgelopen seizoen.”

Topcompetitie
De Almeloër hoopte in eerste instantie de overstap te kunnen maken naar een continentale ploeg, maar dat lukte niet. “Er vielen een aantal continentale ploegen weg en dat betekent dat veel renners zonder contract zitten. Daarnaast speelt het niet in mijn voordeel dat Olympia’s Tour een beloftenkoers is geworden.” Het komende seizoen hoopt hij zich alsnog in de kijker van een continentale ploeg te rijden. De Topcompetitie is daarvoor het platform bij uitstek. Kleiman: “De blauwe trui voor beste clubrenner is mijn grootste doel voor volgend jaar. Ik ben een hardrijder met een redelijke aankomst, maar ook de wedstrijden in Limburg moet ik aankunnen.”

Niveau
Het wedstrijdprogramma is echter niet de enige reden voor zijn keuze voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Kleiman: “Het niveau ligt in de breedte wat hoger. Voorheen zat ik vaak alleen in de finale, bij jullie zijn er altijd wel meer renners die voor de overwinning kunnen gaan. Dat biedt kansen. Het is een ploeg met renners die veel voor elkaar over hebben. Ik wil me graag nog één jaar volledig op het wielrenner focussen en nog een stapje maken.”


Foto: Team Scheppink-Merckx