Twee zeges op Districtskampioenschap Oost

Ivo Stronks en Nick Kweldam zijn op Tweede Pinksterdag in Luttenberg Districtskampioen geworden bij respectievelijk de Beloften en de Elite. Beide renners zaten in een omvangrijke kopgroep, waar tot twee ronden voor de finish ook Felix Wolbert in aanwezig was. Ook in andere koersen was de ploeg dit weekend aanwezig. Leon Essink werd zondag achtste in de sterk bezette Grosser Preis Möbelstadt Ruck en zaterdag reed het team de ploegentijdrit voor de Clubcompetitie in Medemblik.

DK Oost
Alle veertien renners stonden maandag aan het vertrek voor een wedstrijd over 100 kilometer rondom de Luttenberg. Hoewel er een apart klassement was voor Elite en Beloften, werd er wel gezamenlijk gekoerst. Na een zenuwachtig begin van de koers onstond er na enige tijd een omvangrijke kopgroep met daarbij namens ons team Ivo Stronks, Nick Kweldam en Felix Wolbert. De samenwerking in deze groep was goed, terwijl het peloton er achter in diverse groepen uiteen viel. Wolbert kreeg last van kramp en moest de kopgroep laten rijden.

In de slotronde probeerde Ivo Stronks tot tweemaal toe weg te komen en de tweede keer bleek succesvol. Stronks kwam solo aan boven op de Luttenberg en mocht zich de nieuwe Districtskampioen Oost bij de Beloften noemen. Nick Kweldam won de sprint van de groep en was daarmee natuurlijk automatisch de eerste elite-renner. Één koers, maar twee mooie overwinningen voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De teller voor dit seizoen komt hiermee op drie en dat is halverwege het seizoen al een overwinning meer als vorig jaar! Ook Bor Houwers (8e, Beloften) en Mark Olieman (8e, Elite) wisten naar een top tien-klassering te rijden.

Grosser Preis Möbelstadt Ruck
In Duitsland stonden zondag enkele renners aan de start van een heuvelachtige omloop in Oberhausen. In het sterk bezette deelnemersveld wist Leon Essink netjes achtste te worden.

Ploegentijdrit Clubcompetitie
Zaterdag stond er de ploegentijdrit voor de Clubcompetitie in Medemblik op het programma. De vijftien beste clubs van regio Noord plaatsen zich voor het finaleweekend en de ploegentijdrit was de een na laatste mogelijkheid om punten te pakken. Vooraf stond onze ploeg op de twaalfde plaats, maar de marge tussen plaats tien en achttien is erg klein.

Daan van den Esschert, Nick Kweldam, Leon Essink, Marc Janssen, Simon Bargeman en Roy Nijkamp stonden aan het vertrek van de 50 kilometer lange tijdrit. Er werd gestart op het schema van de eindtijd van onze ploeg vorig jaar, waarmee we destijds negende werden. Marc Janssen had in de beginfase problemen met zijn houding op de fiets en Leon Essink had een slechte dag. Essink moest de Kanjers-trein na bijna 35 kilometer laten lopen, Janssen kon zich in het tweede deel van de tijdrit herstellen. Zoals verwacht bleef Daan van den Esschert tot het einde de locomotief van de ploeg en na 1.03.35 kwamen de vijf overgebleven Kanjers over de finish. Vrijwel dezelfde tijd als vorig jaar, maar dit jaar slechts goed voor een veertiende plaats in regio Noord en een 24e plaats in het totale veld. Door deze klassering heeft onze ploeg 12 extra punten gekregen, maar moet het een plaatsje inleveren in het klassement (13e). In het weekend van 9 en 10 juli zijn de laatste punten te verdienen in de Tweedaagse van Venhuizen.