Sensa–Kanjers voor Kanjers CT in zwaar weer tijdens Zuid-Hollandse Eilandentour

Na een A7 Classic vol pech stond het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam afgelopen zaterdag vol goede moed aan de start in Spijkenisse voor de Zuid-Hollandse Eilandentour. Daar werd het startsein gegeven voor de zesde wedstrijd in de KNWU Clubcompetitie. Het beloofde een zware editie te worden, wind en regen teisterde de renners al vanaf de eerste kilometers.

De wedstrijd begon goed voor onze renners. Wouter Hendriksen wist zich in de hectische beginfase los te wrikken van het peloton. Samen met een medevluchter reed hij de eerste twintig kilometers van de wedstrijd op kop. Achter hem brak het peloton al direct in verschillende groepen. Hiervan werden Timon Ratering, Ruben Ubels en Robert de Jong de dupe.

In de eerste grote groep van zo’n 90 renners was het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam nog met drie renners vertegenwoordigd; Mark de Langen, Xaf Houwers en Wouter. Zij wisten zich goed van voren te manifesteren. Vooraan was het NWVG dat probeerde de forcing te voeren waardoor het tempo constant erg hoog lag.

Na 120 slopende kilometers ging het kaarsje bij jongelingen Mark de Langen en Wouter Hendriksen langzaam uit. In de slotfase van de wedstrijd reed de latere winnaar Matthijs Eversdijk solo weg. In het achtervolgende peloton wordt Xaf 51e. Ruben en Robert wisten zich in de achtergrond knap terug te vechten naar de tweede groep, waar ook Mark en Wouter zich bevonden. Timon moest na ruim 100 kilometer de strijd staken. In het ploegenklassement bezet het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam nog steeds de achtste plaats.

Over twee weken staan er weer twee wedstrijden voor de KNWU Clubcompetitie op de planning: vrijdag 29 mei de Flexpoint Limburgs Mooiste Race en een dag later de Omloop van de Hoeksche Waard.