Podium voor Nick Kweldam en Marc Janssen in Goor

Zaterdag heeft het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam opnieuw twee podiumplaatsen bemachtigd. Nick Kweldam en Marc Janssen werden in de Ronde van Goor respectievelijk tweede en derde. In de sprint van een omvangrijke kopgroep moesten zij in de smalle straten van het Twentse dorp alleen hun meerdere erkennen in Stan Wijkel (CT Jo Piels).

Zes renners van het KvkCT stonden aan het vertrek van de vierde wedstrijd van de VIRO Twente Criterium Cup. Na meerdere uitvalspogingen in de beginfase van de wedstrijd ontstond er uiteindelijk een kopgroep van tien renners, met daarbij Nick Kweldam en Wessel Zennipman. Enige tijd later wisten Bor Houwers en Marc Janssen met nog drie renners aan te sluiten bij de koplopers. Het uitgedunde peloton werd uiteindelijk gedubbeld.

In de finale zochten diverse renners de aanval, maar geen van deze pogingen was een lang leven beschoren. De vijftien koplopers mochten in een sprint gaan strijden om de podiumplaatsen. Stan Wijkel was hierin de rapste voor Nick en Marc, die in Goor zijn eerste podiumplaats ooit pakte. Wessel kwam als zevende over de meet, Bor werd nog elfde.


Foto: GoorsNieuws.nl – Patrick ter Elst