Pech ontneemt Kanjers de kans op goede uitslag in GP Albert Fauville

Gisteren reden Jentje, Sven en Jip samen met District Limburg de GP Albert Fauville Baulet. De laatste wedstrijd van de beloften competitie van 147km. Een koers met venijnige Waalse klimmetjes en de nodige kasseienstroken.

De eerste 50km waren redelijk vlak met nogal wat kasseienstroken en open stukken. Jentje en Sven zaten constant goed van voren toen het op de kant ging, het veld sloeg helaas niet uiteen in waaiers. Na 55km begon de heuvelzone. Jip zat hier in de eerste groep van 40 renners. Jentje en Sven kregen het lastig en moesten het peloton laten gaan. Op een stuk tussen de klimmetjes in sloot er weer een grote groep aan bij de eerste groep.

Op het plaatselijke rondje zat een muur met stukken van 20%. Hier kreeg Jip het wel lastig, maar kon in de eerste groep blijven. Op 8km voor de meet reed hij helaas lek en vergooide daarmee zijn kans op een goede uitslag. Wel bereikte hij de finish. Verder reden twee ploeggenoten van Limburg de lastige koers uit. Een mooie koers als einde van de eerste beloften competitie, die hopelijk volgend jaar weer plaats zal vinden!