Goede teamprestatie in PWZ, Kweldam 13e (+video)

Nick Kweldam is zaterdag zeer knap als 13e geeindigd in de PWZ Zuidenveldtour. Hij wist zich in deze vrije klassieker in de peletonsprint te mengen en zo een goede klassering te behalen in het sterke deelnemersveld. Maarliefst vijf van de zes renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam wisten de koers uit te rijden. Met name Mark Olieman, Leon Essink en Nick Kweldam waren erg actief in de wedstrijd en zaten een aantal malen in een kopgroep. Na ongeveer 120 kilometer brak het peloton, ondanks de geringe wind, in twee stukken en alleen Mark Olieman zat in de voorste waaier. Dit werd mede dankzij het werk van Leon Essink hersteld en de tweede groep wist weer aan te sluiten. In de slotfase reden 9 man weg, waarvan Peter Schulting van Cyclingteam Jo Piels uiteindelijk als eerste over de meet kwam. Nick Kweldam werd in de sprint vervolgens vierde van het peloton. Leon Essink werd 30e, Bor Houwers 58e, Thomas Herbold 70e en Mark Olieman 77e. Laatsgenoemde reed een sterke wedstrijd, maar kwam in de slotfase in de berm terecht en kon zich niet in de eindsprint mengen. Xaf Houwers moest na een lekke band de koers staken. 98 van de 180 renners reden de koers uit.

Een samenvatting van de koers, met daarin Mark Olieman prominent in beeld, is te zien op RTV Drenthe, Klik hier.

Een dag na zijn knappe 13e plaats in de PWZ Zuidenveldtour is Nick Kweldam zondag 12e geworden in het criterium van Elim. Xaf Houwers werd 58e. Ook Mark Olieman stond aan de start in de Ronde van Elim. Tijdens de koers kwam hij echter ongelukkig ten val en moest hij de strijd staken. Zaterdag rijdt het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam de Ronde van Overijssel (UCI 1.2). Een voorbeschouwing op deze koers volgt later deze week.