Nick 6e in A7 classic, Kanjers nu 7e in stand om clubcompetitie!

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam kreeg vandaag de Lippe Lap A7 classic voorgeschoteld. Een wedstrijd over ruim 171 kilometer, de 4e klassieker in de strijd om de clubcompetitie. Aan de start stonden Simon Bargeman, Nick Kweldam, Ivo Stronks, Felix Wolbert, Roy Nijkamp en Leon Essink. Deze renners stonden onder formidabele begeleiding van Ploegleider Han Tieltjes, Mechanieker Piet van Lent en Verzorger Geert Aalbers.

De klassieker met een start en finish in het Friese Drachten begon voor het team allerminst succesvol. Al na 2 kilometer was er een massale valpartij waarbij een aantal renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam betrokken waren, alleen Ivo en Leon konden zonder problemen door. Roy had zelfs zoveel pech dat hij van fiets moest wisselen, hetgeen zoveel tijd koste dat hij onmogelijk meer terug kon komen. De rest van de renners konden gelukkig weer aansluiting vinden in het peloton. Na een aantal schermutselingen werd er na 30 kilometer koers flink gas gegeven vooraan in het peloton waardoor het op een lang lint getrokken werd en er zelfs een kleine breuk ontstond. Ivo en Leon zaten in de eerste groep, de rest zat er niet zo ver achter in het peloton. Leon  reed echter lek en zag zo alles aan zich voorbij komen. Felix die zich achteraan het peloton bevond stond nog zijn achterwiel af maar doordat de voorband ook lek bleek was dit niet afdoende. Door het hoge tempo was het onmogelijk om weer aansluiting te vinden en was het team dus binnen 40 kilometer al 3 man kwijt.

Gelukkig was dit ook het moment waarop het tij keerde.  Nick, Simon en Ivo wisten goed stand te houden tussen het geweld voorin. Na vele ontsnappingen waarin Nick en Ivo ook een rol hadden werd het uiteindelijk in groepen uiteen gereden. Nick zat direct in de eerste groep van 19 renners, Ivo kwam iets later nog aansluiten met een groep van 10 renners waardoor een kopgroep van 29 renners ontstond. Simon zat in een groep daarachter. In de slotfase sprongen 3 renners weg uit de kopgroep waarvan er 2 stand hielden die gingen sprinten om de overwinning. Rene Hooghiemster won de sprint voor Sebastiaan Kamphuis, beide renners die normaal voor een LSE (Landelijke Sponsor Eenheid) uitkomen. In de sprint om de 3e plaats daar kort achter wist Nick zich goed voorin te mengen, hij moest het afleggen tegen nog 3 andere LSE renners en wist knap als 6e over de meet te komen. Ivo kwam moegestreden als 27e over de finish en Simon werd 47e. Door deze resultaten wist het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam weer te stijgen in het klassement om de clubcompetitie. Ze bezetten nu een 7e plaats van de 20 ploegen, een prestatie die nu al als een eclatant succes mag worden gezien.