Leon Essink elfde in Rund um Steinfurt

Leon Essink is zondag elfde geworden in de Duitse wedstrijd Rund um Steinfurt. Hij wist tweede te worden van het peloton, dat een kopgroep van negen renners net niet wist terug te pakken. Met name Bor Houwers reed een actieve wedstrijd en was enige tijd bij een ontsnapping betrokken in de klimkoers over 113 kilometer, verdeeld over 12 ronden. Drie ronden voor de finish reden negen man weg uit het peloton, dit keer zonder een renner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Leon Essink en Bor Houwers probeerden nog een achtervolging op gang te zetten, maar kregen geen steun van het peloton. De negen man bleven weg en Essink wist zich in de pelotonsprint te mengen.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam was zondag tevens actief in de Friesche Wouden Klassieker. Dit is een vrije klassieker over 167 kilomter. Nick Kweldam wist 39e te worden, Thomas Herbold werd 41e. Winnaar werd Sierk-Jan de Haan van Cyclingteam Jo Piels.