Kweldam 10e, Olieman 15e in Dorpenomloop Drenthe (+video)

Nick Kweldam en Mark Olieman zijn respectievelijk 10e en 15e geworden in de Dorpenomloop door Drenthe. Om 12.00 uur vertrok een peloton van 120 renners in regenachtig weer voor een wedstrijd over 165 kilometer door de vele dorpjes in Drenthe. Het was een wedstrijd met veel draaien en keren over de vele klinkerwegen die Drenthe kent en met als klap op de vuurpijl twee kasseistroken na 120 kilometer koers.

Direct na het geneutraliseerde vertrek waren er vele uitlooppogingen met daarbij steeds een renner van het Kanjers voor Kanjers CT. Uiteindelijk reed er een kopgroep weg met Nick Kweldam daarbij. Het was dus aan andere ploegen om het gat dicht te rijden wat ook gebeurde want na zo’n 70 kilometer koers was de hergroepering een feit.

Na de verzorging reed Leon Essink lek, op het moment dat de definitieve kopgroep zou wegrijden. Namens het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zat Mark Olieman in deze groep. Essink kon ternauwernood nog aansluiten bij het peloton doordat ze uiteindelijk stil vielen en de kopgroep met Mark nam een mooie voorsprong. Op de kasseien zaten Rens te Stroet en Leon Essink goed vooraan van het peloton maar ze konden niet echt iets forceren. Na de kasseien werd er in het peloton nog hard gereden en wisten Ivo Stronks en Simon Bargeman zich ook vooraan te melden. Met name Ivo Stronks en Rens te Stroet verrichten in het laatste gedeelte van de wedstrijd goed afstopwerk in het peloton.

In de kopgroep, waar hard werd gereden en er vele demarrages waren, kreeg Mark Olieman het lastig en moest uiteindelijk lossen. Zijn poging om het peloton voor te blijven strandde in de laatste meters voor de finish. Een aanstormend peloton sprintte hem nog net voorbij. Hierbij zat ook Nick Kweldam, die zich de tweede helft van de koers goed had gefocust op de eindsprint. Dit was met succes, want het leverde hem uiteindelijk de 10e plaats op. Mark Olieman werd nog mooi 15e, Ivo Stronks, Simon Bargeman, Leon Essink en Rens te Stroet (clubrenner) finishten allen in het uitgedunde peloton.

Uiteindelijk is het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam als derde geindigd in het ploegenklassement in de Dorpenomloop Drenthe. Door de prestaties van afgelopen zaterdag stijgt het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam van de 11de naar de 8e plaats in de Clubcompetitie.

Een samenvatting van de wedstrijd is te bekijken op RTV Drenthe.