Kanjers voor Kanjers Cyclingteam net naast het podium (+video)

Rens te Stroet is zondag vierde geworden in de Ronde van het Ronostrand. Clubrenner te Stroet zat samen met Mark Schreurs in een kopgroep van 14 renners in de klassieker die meetelt voor de clubcompetitie. Beide renners rijden normaal voor Line Lloyd Footwear Cycling, maar in de clubcompetitie mogen ploegen clubrenners opstellen die voor een Landelijke Sponsor Equipe rijden. Mark Scheurs werd uiteindelijk achtste. Naast te Stroet en Schreurs stonden Nick Kweldam, Roy Nijkamp en clubrenners Patrick Somsen en Marco Schenk aan de start.

Onder barre weersomstandigheden vertrokken de renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam vandaag in de Ronde van het Ronostrand. Het slechte weer was ook van invloed op het verloop van de koers. Veel renners reden lek, waaronder ook Patrick Somsen (twee keer) en Nick Kweldam voor ons team. Iets na halverwege koers ontstond er een kopgroep van 16 renners, met daarin Mark Schreurs en Rens te Stroet.

In de finale probeerde Rens te Stroet nog alleen weg te rijden, maar hij werd terug gepakt. Uiteindelijk drukte hij zijn wiel als vierde over de eindstreep. Mark Schreurs werd 8e, Nick Kweldam 33e, Marco Schenk 34e en Roy Nijkamp 42e. Patrick Somsen moest na 108 kilometer de strijd staken.

De goede uitslag van vandaag was goed voor de tweede plaats in het ploegenklassement. In het totaalklassement van de clubcompetitie is het Kanjers voor Kanjer Cyclingteam inmiddels gestegen naar de vijfde plaats. Een samenvatting van de koers is te zien op RTV Drenthe: klik hier.

De overige renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam stonden aan de start van een klimomloop in Duitsland, de Rund um Lüttringhausen. Ons team was uitgenodigd ter ere van het 50-jarige jubileum van de overwinning van Wim Dieperink daar. Het werd een slopende regenachtige wedstrijd over ruim 120 kilometer, verdeeld over 16 ronden en 1600 hoogtemeters.

In de eerste helft van de koers waren er vele vluchtpogingen, met daarbij vaak een renner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Als er geen renner van ons team bij een vluchtpoging aanwezig was, hielp het team met de achtervolging. Met name Ivo Stronks en Xaf Houwers reden erg actief en deden verdienstelijk werk voor het team. Uiteindelijk reden er zeven man weg, helaas zonder een renner van ons. Twee ronden voor de finish werd het peloton uit elkaar gereden. Leon Essink kon nog net aanpikken in de eerste groep. Bor en Xaf Houwers zaten in de groep daar achter. Essink werd uiteindelijk 16e. Ook Bor en Xaf Houwers reden de koers uit.