Jelle Johannink knap 2de in klassement Arden Challenge 2022

De derde week van april, dat bekent tijd voor de Arden Challenge 2022. Vijf dagen koers in de Belgische en Luxemburgse Ardennen, met genoeg hoogtemeters op het programma. De eerste drie dagen stonden Olav Wallinga, Jelle Johannink, Mart van Hoorn, Christiaan Lubbers, Jip Steman en Chiel Schulten voor ons aan de start. In het weekend namen Huub Deelstra, Kars ten Boske en Rick Hezeman en Steyn van der Veen de stokjes over van Olav, Mart, Christiaan en Jip. Jelle en Chiel reden alle vijf de dagen.

Etappe 1

De etappekoers ging van start met een etappe van 3 omlopen van 45 kilometer over een heuvelachtig parcours. Zoals verwacht hadden de hoogtemeters invloed op de benen van de mannen. Tijdens de rit waren er diverse ontsnappingen maar het werd na een tijdje duidelijk dat met een complete groep richting de finish werd gereden. Chiel Schulten zorgde er goed voor dat onze kopman Jelle Johannink van voor zat.

Etappe 2

Vandaag startte de etappe in Luxemburg, van te voren stond deze etappe bekend als een van de zwaarste van de vijf dagen. Het parcours zorgden voor een ware afvalrace in het peloton, onze Jelle en Chiel konden mooi mee met de voorste groep. In de finalesprint kwam Jelle helaas net te kort om als eerste te finishen.

Etappe 3

De derde etappe was een minder zware etappe, een rustiger profiel zorgden ervoor dat we als team mooi van voor konden werken. Al merken onze kanjers wel al dat ze er twee dagen op hebben zitten. Voor sommige renners is dit hun laatste etappe en ze zetten een extra tandje bij vandaag. Ze zorgen er goed voor dat Jelle en Chiel mooi mee kunnen doen in de finale van de etappe.

Etappe 4

Vandaag hebben we er vier verse krachten bij, hun opdracht is het handhaven van de klassementen van Chiel en Jelle. De etappe begint vrij rustig maar na 20 kilometer is het vrij hectisch. Steyn kust het asfalt en onze mechaniekers proberen er alles aan te doen om ‘m nog terug te krijgen. Gelijktijdig rijdt Huub lek, iets later ook Chiel. Drie van onze mannen zitten nu achter het peloton, helaas haalt Steyn het niet meer om terug te keren. Chiel en Huub kunnen gelukkig wel nog de aansluiting maken. In de laatste kilometers hebben we de mannen nog mooi van voren, we kunnen hierdoor mooi meedoen in de sprint. Helaas waren er door de grote groep nog enkele valpartijen. Gelukkig weet Jelle zich ongeschonden over de finish te rijden.

Etappe 5

De laatste etappe, wederom een lastige etappe. Hierdoor zullen de renners echt attent moeten koersen en goed van voor zitten tijdens het begin van de steile beklimming. Door dit goed met elkaar aan te pakken, zijn de mannen in staat lang van voor mee te rijden. Achteraan in het peloton vallen er bosjes renners af. In de finale weten Chiel en Jelle zich goed te handhaven door het harde werk van Kars en Huub. Jelle behaalt een knappe 7 plek en Chiel een 11de notering in de daguitslag.

Door de goede resultaten van onze twee klassementsrenners en het harde werk van de andere renners komen we tot een mooi eindresultaat. Jelle eindigt als 2de in het klassement en Chiel behaalt een 21ste plaats. Iets waar we met alle kanjers trots op mogen zijn!

Terugblik

Met diverse mannen hebben we sterk gereden afgelopen dagen. Zowel een mooi eindresultaat is behaald als ervaring en koershardheid. Dit nemen we mee naar de koersen die nog komen dit seizoen. De al wat meer ervaren kanjers hebben een sterke uitslag gereden. De nieuwere renners hebben mooie klim- en koerservaring opgedaan in de Ardennen. Dit zijn leerzame dagen, je ziet af en leert je lichaam en geest beter kennen. Als team hebben we elkaar sterker kunnen maken, dat is iets waar we naar streven. We hebben bewezen dat we elkaar goed kunnen ondersteunen. Graag bedanken we alle renners, begeleiders en sponsoren voor een mooie Arden Challenge!