Houwers en Stronks tonen zich in Omloop Schin op Geul

Zondag 18 juli stond voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam de Omloop Schin op Geul op het programma. De wedstrijd ging over 10 ronden van 16 kilometer met elke ronde 2 serieuze klimmen en nog 2 kleinere klimmetjes. Aan de start stonden Nick Kweldam, Leon Essink, Ivo Stronks, Mark Olieman, Felix Wolbert en Bor Houwers. Naast de kanjers waren er nog 156 andere deelnemers.

Meteen de eerste ronde werd er een hels tempo opgelegd, dit zorgde ervoor dat al veel mannen snel in de problemen kwamen. Helaas behoorde Mark en Felix ook hiertoe. De beklimmingen en de harde wind maakte de koers erg zwaar. Na de eerste ronde bleef er vooraan nog een groep van zo’n 50 man over. Hier zaten Leon, Nick, Ivo en Bor nog bij. Leon voelde zich echter niet top en probeerde de andere mannen zoveel mogelijk te helpen omdat hij voelde dat het niet zijn dag was. Nick, als niet-klimmer, kon de eerste twee ronden goed meekomen maar daarna werd het hoge tempo in combinatie met de klimmen en de wind ook voor hem wat te veel. Hij belandde samen met Leon in een tweede peloton dat de koers een tijd later moest verlaten.
Na 3 rondes waren er vooraan nog maar 35 man over. Hierbij zaten namens de Kanjers Ivo en Bor. Ivo was vanaf het begin van de koers al zeer actief en liet zich goed zien. Er werd veel gedemarreerd en er reden verschillende kopgroepjes weg, maar deze werden vaak binnen handbereik gehouden en later weer teruggepakt. Na 5 rondes reed er een kopgroep van 9 man weg met daarbij Ivo. Toen een renner van Metec vanuit de achtervolgende groep de sprong naar de kopgroep probeerde te maken sprong Bor mee. Zo zaten beide Kanjers in een kopgroep van 11 met nog 30 man in koers.
Ondertussen begon het flink te regenen en hagelen waardoor de renners werden getrakteerd op een zeer koude douche. Helaas werd het gat naar de kopgroep weer dichtgereden door de Rijke waardoor de groep van 30 weer bij elkaar kwam. Het demarreren begon opnieuw. Helaas konden Ivo en Bor hier niet meer heel actief aan deelnemen. Ivo zat er redelijk doorheen en bij Bor ging het pitje, na een lekke band en een achtervolging tussen de auto’s, ook langzaam uit.
Uiteindelijk reden 25 renners de volledige 160 kilometer uit. 30 renners werden geklasseerd, met Bor op de 28ste plaats en Ivo op de 29ste plaats. Een zeer zware wedstrijd door wind, regen, beklimmingen en een hoog tempo. Brian Megens wist na een solo indrukwekkend de wedstrijd te winnen, zijn ploeggenoot van Cyclingteam Jo Piels, Cornelius van Ooijen, werd tweede.