Goed weekend Midden-Nederland ontsierd door valpartijen

Het afgelopen weekend stonden acht van onze beloften aan de start van de Ronde van Midden-Nederland. Dankzij een top-drie klassering in het clubploegenklassement van de Topcompetitie verdienden we een wildcard voor deze tweedaagse UCI-koers. De eerste dag stond in het teken van een ploegentijdrit, de tweede dag werd een rit-in-lijn afgewerkt. Tijdens deze koers moesten de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ gezet worden voor Olympia’s Tour.

Op zaterdag stond er in de omgeving van Doorn een ploegentijdrit op het programma van 26 kilometer. ’s Ochtends kwamen we met de gehele beloftenselectie bij elkaar (op Wessel na) om het parcours te verkennen en het materiaal, onze Sensa Dura Integra’s te testen. Tijdens de tijdrit ging het helaas na drie kilometer mis. Na een ongelukkige combinatie van factoren kwam Danilo in een bocht ten val. Onderzoek in het ziekenhuis bracht twee breuken in zijn pols aan het licht. Door knap stuurwerk bleef de rest van de ploeg overeind en konden zij hun weg naar de finish vervolgen. Uiteindelijk eindigden we op een 20e plaats.

Een dag later stond er een rit in lijn op het programma over 197 kilometer. Het parcours liep over de Utrechtse Heuvelrug en bevatte een aantal korte klimmetjes. Door het ontbreken van wind en een controlerende houding van het Britse One Pro Cycling (winnaar van de ploegentijdrit) was het een wedstrijd waar een massasprint onvermijdelijk leek. Alle Kanjers wisten zich de hele dag te handhaven in het peloton. Helaas was Yannick in de laatste tien kilometer betrokken bij een valpartij en kon hij zijn weg niet vervolgen. De massasprint werd een feit. Christian was met een 44e plaats de beste Kanjer in de einduitslag. De andere Kanjers finishten in het peloton of kort daarachter.

Al met al was het een goede training voor Olympia’s Tour die volgende week dinsdag van start gaat. De beloften hebben belangrijke wedstrijdkilometers opgedaan en daarnaast de ploegentijdrit kunnen trainen. Voor Danilo zit het seizoen er na zijn val helaas op en dat is natuurlijk heel erg balen. We wensen hem een voorspoedig herstel!

Foto: Leon van Bon, Topcompetitie.nu