Geslaagd trainingskamp in Spanje achter de rug

Van 1 – 11 februari was een groot deel van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in Spanje voor een trainingskamp. Voor het 2e jaar op rij was een prachtige villa in Jávea de thuisbasis voor het trainingskamp. Met 13 renners en 6 begeleiders werden de laatste puntjes op de i gezet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Op de wegen rond Jávea werkten de renners trainingen af die met grote zorgvuldigheid waren samengesteld door ploegleider Tjalling Reijmer. Tjalling, zelf ook elke dag mee op de fiets, hield goed in de gaten of de renners zich aan de opdracht hielden. De afgewerkte trainingen kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën: duur, intensief en rust. Volgens Tjalling kan er training technisch teruggekeken worden op een succesvol trainingskamp:

Het was een prachtig trainingskamp, we hebben een mooie basis gelegd voor het seizoen. Het doel was beter worden en daar zijn de jongens allemaal in geslaagd, er is heel goed getraind.”

Ook de rest van het trainingskamp was perfect geregeld voor de mannen. Aart en Arnoud zorgden ervoor dat de bus van Paashuis Bedrijfswagens met alle fietsen en koffers veilig het retourtje Aalten – Jávea volbracht. Daarnaast volgde Aart elke dag de trainingen en voorzag de renners van verse bidons en mechanische hulp waar nodig. Arnoud zorgde er samen met Laurens voor dat er voor de renners elke dag een 3-gangen diner op tafel stond. Zo konden de renners er elke dag weer voor de volle 100% tegenaan.

Iedereen kan terugkijken op een geslaagd trainingskamp. Naast de goede trainingen in perfecte omstandigheden hebben de renners elkaar weer beter leren kennen. Ook de nieuwe jongens hebben goed kunnen ervaren hoe het er in de ploeg aan toe gaat.

Aanstaande vrijdag zal de hele ploeg bij sponsor Harrie Arendsen in Hengelo worden voorgesteld aan familie, vrienden, sponsoren, relaties en pers. Aansluitend hebben de renners nog een trainingsweekend op vakantiepark de Twee Bruggen waarna echt de hele ploeg klaar is voor het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd is de Ster van Zwolle op zaterdag 23 februari.