Essink 26e in Kerspelen (+Video), Kweldam 24e in de Medel

De Ronde van Kerspelen was de zesde wedstrijd van de clubcompetitie en het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam stond voor de lastige taak om de vijfde plaats in de ploegenstand te verdedigen. Halverwege de wedstrijd over 169 kilometer wist een groep van 30 renners zich af te scheiden van het peloton, met daarbij Leon Essink namens het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Na diverse uitlooppogingen wisten tien renners uit deze groep te ontsnappen, waarbij Essink net te laat reageerde en bleef hangen op 20 meter. In de laatste tien kilometer kreeg hij last van kramp en meesprinten zat er niet meer in voor hem, hij werd uiteindelijk 26e. Xaf Houwers (52e) en Simon Bargeman (53e) finishten in het peloton. TV beelden van de wedstrijd zijn te zien op RTV Drenthe.

De Omloop van de Medel (Beloftencompetitie) bestond uit twee ronden van 70 kilometer, waarvan ongeveer 30 kilometer over de dijken in de Betuwe. Al na 20 kilometer koers brak het peloton. Nick Kweldam zat in de eerste groep, Teun Flint in de tweede groep. Kweldam kreeg echter weer te maken met een lekke band en moest wachten op de auto die nog achter de tweede groep zat. Flint en Kweldam draaiden vervolgens volop mee in de tweede groep om terug te komen bij de eerste groep. Dat lukte uiteindelijk, maar in het plaatselijke rondje reden er twee groepen weg. Helaas waren de Kanjers niet bij machtte om mee te springen. Nick Kweldam werd uiteindelijk 24e, Teun Flint werd met zijn groep na 150 kilometer, bij het begin van de plaatselijke ronden uit koers gehaald. De derde Kanjers, Bor Houwers, moest al in een eerder stadium opgeven.