Drie Kanjers actief in G-Skin Arden Challenge

Drie renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam namen tijdens het Paasweekend  deel aan  de G-skin Arden Challenge. Gijs Verdick, Mark Olieman en Robert de Jong trokken richting België voor een rittenkoers door de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen. De wedstrijd bestond uit vier aparte wedstrijden waar iedereen zich elke dag opnieuw moest inschrijven. Door dit systeem had je elke dag weer te maken met verschillende frisse mannen.

Etappe 1 – Erezee
De eerste etappe met start en finish in Erezee  was gelijk één van de zwaardere ritten. Met een grote omloop van 59 kilometer en 6 plaatselijke rondes van 11,5 km. stond er in totaal 127 km. op het programma. Met een peloton van ongeveer 280 renners ging de eerste etappe van start. In de grote omloop moest er gelijk al veel geklommen worden waardoor we met een kleine 120 renners naar de plaatselijke rondes reden. Uiteindelijk reed er een kopgroep weg die niet meer teruggepakt werd. Gijs en Mark eindigde netjes in het peloton,  Robert werd in de laatste ronde geveld door een hongerklop maar wist wel te finishen.

Etappe 2 – Etalle
De tweede etappe ging over twee grote ronden van 52 kilometer en twee plaatselijke rondes van 16 kilometer. Een beduidend vlakkere etappe als een dag eerder, maar nog steeds moest er geklommen worden. De koers startte weer met een kleine 280 renners en ontplofte op de twee klimmetjes van de tweede grote omloop. Gijs kwam hier goed doorheen en kwam terecht in de achtervolgende groep op de kopgroep en wist hier netjes binnen de top 30 te finishen. Mark en Robert finishten in het uitgedunde peloton.

Etappe 3 – Vaux-sur-sure
De derde rit over twee grote omlopen van 40 kilometer en vijf plaatselijke rondes van tien kilometer bleek de sleutelrit te worden voor het klassement. Nadat de koers was vertrokken stonden alle drie de Kanjers nog bij de eerste 80 van het klassement, met Gijs zelfs bij de eerste 30. Op het mooie parcours over de smalle wegen van de Ardennen werd het op de kant gezet. Gijs en Mark zaten goed van voren en zaten bij de eerste groep, Robert kwam in een groep daarachter terecht. Gijs die vandaag erg actief was werd uiteindelijk veertiende in de sprint van zijn groep waar Mark ook in eindigde. Robert eindigde in een groep daarachter waardoor alle Kanjers nog mee deden voor het klassement.

Etappe 4 – Bertrix
De laatste dag was de  koninginnenrit met veel klimmetjes boven de 10% stijging. Om de moeilijkheidsgraad te benadrukken van deze etappekoers:  na drie etappes stonden er nog 65 mannen in het klassement,  Gijs stond zelfs in de top 20. De etappe werd geteisterd door slecht weer en werd al snel in de beslissende plooi gelegd. Er was een ruime kopgroep van ongeveer 20 renners met daarachter het peloton met Gijs en Mark. Voor Robert was het spel al over en waren de steile klimmetjes er teveel aan. Gijs en Mark hebben toen nog geprobeerd het gat te dichten naar de kopgroep maar dit is niet gelukt. Uiteindelijk werd Gijs 22ste in het algemeen klassement en Mark 44ste.