Brouwer debuteert met dertiende plaats

Gijs Brouwer is in zijn eerste wedstrijd voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam dertiende geworden in de Ronde van Groningen. De eerste koers van 2012 verliep goed voor onze ploeg. Om 12 uur vertrok het peloton vanuit de Eemshaven voor 165 kilometer door de provincie Groningen. In de eerste 110 kilometer brak het peloton regelmatig door de wind, maar uiteindelijk kwam een man of 80 weer bijeen. Hierbij zes van de zeven renners van onze ploeg.

Na 110 kilometer reden tien man weg, helaas zonder een Kanjer. Hierdoor moest onze ploeg het tempo hoog houden in het peloton, om de voorsprong niet te groot te laten worden. Op 25 kilometer probeerde Gijs Brouwer weg te komen met een renner van De Kannibaal en de NWWG. Ze kwamen nog dicht bij de kopgroep, maar het gaatje werd niet meer dichtgereden. Uiteindelijk werd Brouwer dertiende. Bijna al onze renners zaten in het overgebleven peloton, alleen Martijn Versteege haalde de finish niet. In het ploegenklassement werd het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam negende.