Derde plaats in KNWU Clubcompetitie 2017

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is derde geworden in het eindklassement van de KNWU Clubcompetitie 2017. Het is de hoogste klassering in het regelmatigheidsklassement voor clubs in de geschiedenis van de ploeg. Afgelopen weekend werd in het Friese Ureterp de finale verreden.

Het weekend bestond uit een klassieker van 150 kilometer op zaterdag en een ploegentijdrit en een criterium op zondag. Wim, Luuk, Bor, Xaf, Timon en Arjan waren de mannen die er vol tegenaan moesten gaan want er stond nogal wat op het spel, een tweede plaats in de stand moest verdedigd worden en er mocht zelfs omhoog gekeken worden!

De klassieker van zaterdag bestond uit 10 omlopen van 15 kilometer waarbij voor de start al duidelijk was dat het vooral tactisch een moeilijke wedstrijd zou worden bij gebrek aan wind. Al snel werd er slag om slinger gedemarreerd waarbij ook de Kanjers goed van voren te zien waren. Vooral de ploegen uit de top van het klassement, zoals NWVG, WPGA en ook onze ploeg waren erg actief, maar het was WV de Jonge Renner die alle gaten dicht reed om hun leidende positie in het klassement te verdedigen. Vier renners van ploegen die geen rol meer speelden in de strijd om het podium wisten hier slim gebruik van te maken en kregen de zegen van het peloton, waarna Daniel Abraham Gebru (Willebrord Wil Vooruit) de wedstrijd winnend wist af te sluiten voor Arno Kleinjan (GRC Jan van Arckel) en Sjors Dekker (WV West Frisia. De renners van het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam eindigden in het peloton, waarbij Luuk met een 11e plaats nog een nette sprint reed.

Op zondag stond het misschien wel belangrijkste onderdeel op het programma, de ploegentijdrit. De verwachting was dat de tijdsverschillen in deze rit van 12 kilometer tegen de klok voor een groot deel de eindstand van het finaleweekend zouden bepalen. Om 11:34 uur ging onze ploeg van start op de Sensa Endura Integra tijdritfietsen en de ploeg draaide meteen redelijk goed. Grote motor van het geheel was Wim die de ploeg goed op sleeptouw nam. Halverwege de tijdrit raakten we een mannetje kwijt en met een lange laatste beurt liet ook de Luuk de ploeg gaan op een kilometer van de streep. Aangezien de tijd van de vierde renner telde was het zaak om de boel goed bij elkaar te houden. Dit lukte ternauwernood waarna er een tijd van 14 minuten en 18 seconden op de borden gezet werd, goed voor een zesde plaats in de uitslag. Onze directe concurrent voor de eindwinst van de clubcompetitie, WV de Jonge Renner wist de ploegentijdrit winnend af te sluiten voor WPGA en WV West Frisia.

Het afsluitende criterium over 100 kilometer werd verreden over een omloop van vier kilometer waarbij de wind op een lang recht stuk verraderlijk op de kant stond. Al snel wist een kopgroep van vier renners weg te rijden zonder Kanjers, maar met helaas wel een renner van WPGA, onze als enige overgebleven concurrent voor de tweede plek in de eindrangschikking. Ongeveer half koers ontstond er vooral door toedoen van onze ploeg een grote achtervolgende groep met namens onze ploeg Wim en Timon. Het leek erop dat zij de kopgroep snel terug zouden halen maar niets was minder waar. De groep draaide niet goed en het was steeds hollen en stilstaan, helaas werd Timon hier slachtoffer van waardoor hij de rol moest lossen en terugzakte in het peloton. Hierdoor waren de kansen op de titel en de tweede plek definitief verkeken en was het focussen op de derde plaats in de eindrangschikking en met een paar mannen goed voorin het flink uitgedunde peloton lukte dit.

Na de finish mocht de hele ploeg het podium op samen met eindwinnaar WV de Jonge Renner en Wielerploeg Groot Amsterdam die op een tweede plek eindigde. Een mooie afsluiting van de clubklassiekers en wederom een stapje omhoog na de vijfde plek van vorig jaar!