Valpartij staat goede klassering in Veenkolonien in de weg

De eerste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie is uitgelopen op een deceptie. Een zware valpartij in de laatste tien kilometer van de Omloop van de Veenkolonien betekende einde koers voor Arjan Hofman en Wim Kleiman. Ook Jelle Johannink viel letterlijk weg uit de eerste groep. En daarmee kende de Clubcompetitie niet de start waar we op gehoopt hadden.

Naast Arjan, Wim en Jelle stonden ook Wessel Zennipman, Wiebe Scholten en Luuk Lohuis aan het vertrek in Veendam. Er stond slechts een klein beetje wind op de mooie zonnige dag en in de beginfase van de koers bleef het peloton vrij compact. Na zo’n zestig kilometer zorgde een valpartij en een beetje zijwind ervor dat een groep van 21 renners zich afscheidde van het peloton. Jelle zat erbij en ook Wim sprong er nog naar toe. Na een dertigtal kilometers kwam alles weer bijeen.

Na diverse aanvallen reden er uiteindelijk vier renners weg. Omdat wij de slag gemista hadden besloten we als ploeg te gaan rijden. Toen alles weer bijeen was zochten de Kanjers elkaar op om samen aan de finale te beginnen. Dat verliep echter niet als gehoopt. Jelle reed zowel voor als achter lek en vlak na het wisselen viel hij ook nog. Arjan, Wim en Wiebe reden samen op de kant toen een renner voor hen viel. Arjan en Wim klapte er hard overheen. Omdat Wim er niet fijn bijlag, besloot Luuk hem te helpen.

Door deze valpartijen was Wiebe de enige Kanjer in de eerste groep. Hij werd uiteindelijk 23e. Met een 18e plaats in het ploegenklassement was dit niet de start van de KNWU Clubcompetitie als gehoopt.

In het ziekenhuis werd bij Wim een schedelbasisfractuur en een hersenkneuzing geconstateerd.  Hij is voorlopig uit de roulate. We wensen hem een goed en voorspoedig herstel.