Tijdrit Topcompetitie leermoment voor jonge renners

Met vijf onervaren tijdrijders reisde onze ploeg afgelopen woensdag af naar Emmen voor de individuele tijdrit van de Topcompetitie. Yannick Vrielink was op de 56e plaats de eerste Kanjer in de uitslag, maar de wedstrijddag was dan ook vooral een investering voor onze jonge renners. Dion Beukeboom (Vlasman) won de tijdrit in een tijd van 34:08.

De tijdrit over 28,7 kilometer was opgedeeld in vijf blokken. Yannick was de eerste Kanjer die van het startpodium mocht vertrokken. Hij reed naar een tijd van 38:12. Gijs Leemreize reed naar een tijd van 38:43, wat goed was voor de 65e klassering.

Hierna was het de beurt aan Lorenzo. Hij zag de tijdrit als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden. Hij finishte op een 58e plek met een tijd van 38:18, maar had vooraf op meer gehoopt. In het vierde blok kwam Joren, hij begon sterk maar kreeg helaas last van pijnlijke steken waardoor zijn tempo iets zakte en hij niet lekker zijn tweede deel van de tijdrit kon fietsen. Zij tijd van 39:14 was goed voor en 73e plaats. Sven kwam als laatste Kanjer in actie. Hij werd op het laatste moment opgeroepen als eerste reserve en had zo niet zijn beste voorbereiding. Uiteindelijk werd hij 76e in een tijd van 39:31.

Samengevat: een leerzame dag voor de Kanjers die allen nog nooit een individuele tijdrit van meer dan 25 kilometer hadden gereden. Volgende week staat de volgende tijdrit al weer voor de deur! Het Nederlands Kampioenschap in Bergen op zoom. Een tijdrit van 25,8 kilometer waar namens onze ploeg Wiebe, Lorenzo, Yannick en Joren zich voor wisten te plaatsen.

De volledige uitslag is te vinden op Topcompetitie.nu