Tevredenheid na Omloop der Kempen

Met drie man in de top dertig kijken we tevreden terug op de Omloop der Kempen, de vierde wedstrijd uit de Topcompetitie. Na 186 kilometer door het Brabantse land wist Arjan Hofman naar een twaalfde plaats te rijden en ook Wiebe Scholten en Timon Ratering reden naar een goede klassering.

Ook Wessel Zennipman, Yannick Vrielink, Lorenzo Harbers, Luuk Lohuis en Wim Kleiman gingen van start. Het parcours bestond uit 186 kilometer, met twee kasseistroken van ongeveer tien kilometer. In de beginfase van de koers lag het tempo erg hoog, waardoor ontsnappen vrijwel onmogelijk was. Na de eerste kasseistrook ging het, ondanks de matige wind, toch op de kant. Dit was van korte duur, want na een aantal kilometer kwam alles weer samen.

Vanaf dat moment wisselden de Kanjers erlkaar goed af van voren en werd er mee gesprongen met kansrijke groepen. Na de tweede kasseistrook reed een groep van zeven renners weg, maar helaas misten onze renners hier de slag. Op de plaatselijke ronden reden er nog 23 renners weg, met daarbij de drie eerder genoemde Kanjers. In de sprint reed Arjan naar de 12e plaats en werden Wiebe en Timon 21e en 25e.


Foto: Leon van Bon, Topcompetitie.nu