Scherpte ontbreekt in PWZ Zuidenveldtour

Afgelopen zaterdag stond de PWZ Zuidenveldtour op het programma. Een UCI 1.- koers door Drenthe waarbij een aantal kasseistroken opgenomen waren in het 200 kilometer lange parcours. Voor het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam verschenen Wessel, Wiebe, Arjan, Christian, Timon, Nick, Luuk en Wim aan de start.

Voor de start was al duidelijk dat de koers gemaakt zou gaan worden op de verschillende kasseienstroken, omdat de wind vandaag niet aanwezig was. Na 15 kilometer diende de eerste strook zich al aan en helaas was het Luuk die op dat moment al op achtervolgen aangewezen was na een valpartij. Op het moment dat hij de aansluiting weer wist te maken reed er een groep van tien renners weg met hierbij alle grote ploegen vertegenwoordigd. Helaas misten de Kanjers deze slag en dit zou tekenend zijn voor de rest van de koers waarbij het vooral aan scherpte en agressief koersen ontbrak.

De kopgroep wist al snel een mooie voorsprong op te bouwen van circa vier minuten waarbij het BabyDump CT het peloton rustig controleerde. Op de stroken lag het tempo niet hoog, maar vooral bij het afdraaien van de toch wel verraderlijke stroken was het geregeld alle hens aan dek. Hierbij ging het peloton steeds volledig op een lint en de snelheid werd flink de lucht ingetrokken. Hiervan werd Nick het slachtoffer. Op een onhandig moment ging hij bidons halen en daardoor kwam hij in een groepje met geloste renners terecht waarna hij nooit meer de aansluiting zou vinden bij het peloton. Hiermee deed hij vooral zichzelf tekort aangezien hij goed in de koers zat en juist aangaf dat hij zich nog goed voelde toen hij aan de auto kwam.

Na 100 kilometer werd de laatste en lastigste strook van de dag opgedraaid en hierbij zaten bijna alle overgebleven Kanjers helaas net iets te ver van achteren om mee te gaan met de eerste groep van dik 40 renners. Alleen Wiebe wist zich goed van voren te handhaven tot het moment dat hij plots zijn pedaal aan zijn schoen had hangen en hij verder moest op een reservefiets. Dit gebeurde op een erg slecht moment waardoor ook hij in een groep met gelosten terecht kwam. Einde koers voor hem dus.

Ondertussen was bij Luuk de adrenaline na de valpartij wat weg en bleek hij toch te veel last te hebben van zijn verwondingen waarna hij de koers ook vroegtijdig moest verlaten, erg zonde aangezien hij deze koers aangestipt had en ook zeker goed in orde leek te zijn. Wessel, Christian, Wim, Timon en Arjan kwamen in een groep van zo’n 25 man samen die constant binnen de minuut van de eerste groep bleef rijden. Bij het opdraaien van de Limietweg, een slechte klinkerweg waar maar geen eind aan lijkt te komen, was het gat nog maar een seconde of 15 maar nadat het peloton hier weer versnelde was het geloof om terug te kunnen keren weg in de groep. Echt super zou het hierna niet meer gaan draaien in deze groep dus helaas was de kans op een goede klassering hierna verkeken. Voor Wessel duurde de koers uiteindelijk iets te lang dus waren het Wim, Arjan, Christian en Timon die uiteindelijk tussen de 50e en de 70e plaats over de finish kwamen op 3 minuten van winnaar Rick Ottema (Babydump CT). Conclusie was dat het met de conditie wel in orde zit en dat er met wat meer lef en gretigheid er nog veel mooier dingen mogelijk zijn voor dit team!