Ploeg neemt groene trui mee uit Arden Challenge

Het afgelopen paasweekend stond in het teken van de Arden Challenge. Vanaf donderdag werd er vijf dagen gekoerst in de Belgische Ardennen. Dagsuccessen bleven helaas achterwege, maar Wiebe Scholten wist wel de groene trui van het ‘rush-klassment’ mee naar huis te nemen. In het algemeen klassement was Arjan Hofman op de negentiende plaats de eerste Kanjer.

Met maar liefst dertien renners vertrok onze ploeg donderdag naar het zuiden van België. De eerste etappe in de omgeving van Rouvroy begon teleurstellend. Marc Janssen en Daan Schouten kwamen hard ten val, waarbij Daan er het ergste aan toe was. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. In de koers ontstaat er een kopgroep met daarbij namens onze ploeg Lorenzo Harbers. Hij wordt uiteindelijk veertiende. Christian Varweg weet onderweg twee keer punten te pakken in de tussensprint staat na de eerste dag eerste in het rush-klassement.

Na de zware tweede etappe in Wellin is het ploeggenoot Wiebe Scholten die de groene rush-trui overneemt van Christian. Jelle Johannink is op de dertiende plaats de eerste Kanjer in de daguitslag. In de derde etappe heeft het zonnetje plaats gemaakt voor echt Ardennenweer: het regent in de omgeving van Halanzy. Vijf renners weten te ontsnappen en blijven uit de greep van het peloton. Arjan Hofman mengt zich voorin de sprint en pakt een zevende plaats mee.

Ook in de laatste twee etappes werkt het weer niet mee, maar dat brengt de motivatie niet op een lager peil. Er is een doel voor ogen: de groene trui van Wiebe. De vierde etappe in de omgeving van Libramont-Chevigny leek op paper een eventuele mogelijkheid voor de rappe mannen, maar in de praktijk bleek dat anders te liggen. Er ontstaat een kopgroep van negen renners, met daarbij ook Luuk Lohuis. In de finale moet hij de andere vluchters helaas laten gaan op het uiteindelijk toch lastige parcours. Op de 22e plaats is Arjan opnieuw de eerste Kanjer in de uitslag.

De slotdag van de Arden Challenge vertrekt in Erezee. Onderweg zijn er twee tussensprints en de opdracht is duidelijk: Wiebe moet nog een paar punten pakken om zijn trui definitief veilig te stellen of er moeten punten weggekaapt worden. Wiebe nam echter, met behulp van een aantal ploeggenoten, het heft in eigen hand en schreef zo het rush-klassement op zijn naam. Een sterke Jelle wordt in de daguitslag elfde. In het eindklassement vinden we Arjan terug op de negentiende plaats.

Concluderend kunnen we zeggen dat we terugkijken op een goede week, ondanks het gegeven dat de dagsuccessen wat tegenvielen. We nemen een van de vier klassementstruien mee naar Nederland en daarnaast hebben we ook veel andere mooie dingen gezien. De jongere renners hebben zich goed staande gehouden en weer leerzame stappen gezet. Daarnaast was de teamspirit weer zoals gewoonlijk geweldig. En zo was de Arden Challenge een goede investering voor de komende weken.

Een speciaal dankwoord tenslotte aan de begeleiding: Arjan Ribbers, Bennie Lesscher en Pim Schouten die de renners de afgelopen dagen weer fantastisch bijstonden!