Plender hele dag van voren in Ster van Zwolle

Jasper Plender heeft de Kanjers goed laten zien in de Ster van Zwolle. Tijdens de openingsklassieker van het Nederlandse wielerseizoen was hij de hele dag vertegenwoordigd in een 12 man sterke kopgroep. Helaas heeft deze groep het niet gehaald tot de finish en draaide deze editie van de Ster uit in een massasprint.

De Ster van Zwolle, de openingsklassieker van wielrennend Nederland. Dit jaar extra vroeg mede door de carnaval activiteiten in en rondom Zwolle. De Ster staat altijd garant voor spectaculair en onvoorspelbaar koersverloop, elke coureur is er op gebrand om te laten zien dat hij afgelopen winter goed heeft getraind.

Klokslag 12 uur vertrokken de 176 renners van de Grote markt in Zwolle. Voor onze Kanjers stonden Rens te Stroet, Mark Scheurs, Jasper Hamelink, Wiebe Scholten, Jurriaan Vos, Sven Tellegen, Sam Gademan en Jasper Plender aan de start.

Na een zenuwachtige neutralisatie zaten alle Kanjers gelijk attent van voren. Het was gelijk duidelijk dat alle ploegen vandaag in de ontsnapping van de dag wilden zitten en het was een ware strijd om als eerste bij Windesheim linksaf te slaan. Net als 2 jaar geleden ontstond hier de ontsnapping van de dag, een groep van 12 renners, met daarbij van ons Jasper Plender. Ze kregen al vrij snel een gat van meer dan een minuut en de andere Kanjers koersten daarachter zeer attent en zorgden dat er geen enkele tegenaanval wegreed zonder iemand van de Kanjers.

Op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden scheurde het peloton in diverse stukken. De Kanjers zaten goed van voren en door goed positioneerwerk zat Mark na Genemuiden in de eerste waaier van het peloton. Inmiddels was voor Jasper Plender helaas de tank leeg en moest hij de kopgroep laten gaan

Tussen Kampen en Zalk kwamen alle waaiers van het peloton samen en zijn er 6 kanjers vertegenwoordigd in het peloton, Wiebe, Jasper H. Mark, Sam, Sven en Jurriaan. Ondertussen is de voorsprong van de kopgroep flink geslonken en in de straten van Zwolle loopt alles weer samen en stevent het peloton af op een massasprint. Helaas reed geen van de Kanjers hier een korte uitslag.

Volgend weekend rijden de Kanjers op zaterdag Ronde van Groningen en op zondag Brussel – Opwijk.