NICK KWELDAM WINT FINALE CLUBCOMPETITIE! (+video)

Nick Kweldam heeft afgelopen zondag voor een sensationele zege gezorgd in de Finaleklassieker van de Clubcompetitie in Dalen. De renner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam was na 167 kilometer de sterkste in de massasprint en pakt hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen.

Nat en windstil
De gehele koers kregen de renners te maken met regen. Ondanks dit natte weer bleef de wind liggen en dat had invloed op de koers. Er werd met name in de eerste helft van de wedstrijd controlerend gereden en uitlooppogingen kregen weinig ruimte. Namens ons team was ook Leon Essink betrokken bij een ontsnapping, maar ook deze groep kreeg niet de zegen van het peloton.

Massasprint
Ook in de plaatselijke omlopen probeerden verschillende renners weg te komen uit het peloton, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar. Doordat enkele ploegen het peloton op een lint trokken, kwamen er mogelijkheden om naar voren te rijden. Nick Kweldam profiteerde hiervan en kon zich voor in het peloton vestigen. In de sprint maakte hij het knap af voor Roy Eefting uit Grolloo en Flavio Pasquino uit Amsterdam.

Finaledag
Vierentwintig clubs uit Nederland, waaronder het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, hadden zich eerder dit seizoen geplaatst voor de finaledag in Dalen. In de ochtenduren stond er een ploegentijdrit over 22 kilometer op het programma. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam eindigde in de middenmoot en werd 15e. Met het resultaat van de klassieker werd nog een plaats gewonnen en hiermee eindigt het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam als veertiende op het Nederlands Kampioenschap voor Clubs. Van Hemert/De Jonge Renner uit Oosterhout werd voor de vierde keer winnaar.