Leerzame Ronde van Groningen voor de Kanjers

Zaterdag 2 Maart stond voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam de 2e wedstrijd van het seizoen op het programma. De renners en de begeleiding moesten al vroeg uit de veren want om 12:00 uur werd het startschot gegeven van de meest Noordelijke klassieker van Nederland, de Ronde van Groningen. Jurriaan, Christian, Wiebe, Jelle, Arjan en de beide Jaspers verschenen voor onze ploeg aan de start van deze vrije klassieker.

De Ronde van Groningen staat te boek als een echte waaierklassieker en ook deze editie was de wind weer op de afspraak. Vanaf het vertrek werd er volle bak gekoerst en al snel moesten de eerste renners het peloton laten gaan. Na wat hollen en stil staan ging het na een kilometer of 30 voor de eerste keer serieus op de kant. Het peloton brak in verschillende stukken waarbij de meeste Kanjers in voorste groepen te vinden waren. Nadat deze groepen verschillende keren weer samen kwamen en even zo vaak weer uit elkaar sloegen was de eerste serieuze slag na ruim anderhalf koersen een feit. Jelle en Jasper H. Zaten netjes in de eerste groep en Wiebe, Jasper P. en Arjan zaten in een groep hier achter. De resterende Kanjers vonden zichzelf, na een heel attent eerste uur, terug in een groep die niet meer in aanmerking kwam om nog terug te keren. Voor hen was na 120 kilometer de koers helaas voorbij.

Vlak voor de verzorging wist de 2e groep aan te sluiten bij de 1e groep waardoor er nog 5 Kanjers tot de kanshebbers op de overwinning behoorde. Niets bleek echter minder waar. In diezelfde verzorging kreeg Jasper P. het zwaar te verduren op het kantje en helaas moest hij de groep laten gaan. Vooraan brak het onder impuls van vooral Alecto, Metec en Vlasman volledig uit elkaar waardoor er zo’n 20 man in verschillende groepjes voor het overgebleven pelotonnetje met Kanjers kwam te rijden. Uiteindelijk wist Coen Vermeltfoort van het Alecto CT hieruit weg te rijden en de winst te pakken. Voor onze renners restte een plek tussen de 20e en 50e plaats, meer renners wisten de finish niet te halen namelijk.

Al bij al kunnen we als ploeg niet helemaal tevreden zijn over de uitslag van vandaag, er is wel weer veel geleerd deze koers dus we kijken zeker vol goede moed uit naar de koersen van volgende week!
Foto: Erik Homan Sportfotografie©