Leemreize eerste Wattmeister Topcompetitie 2019

Gijs Leemreize heeft de eerste Wattmeister van 2019 gewonnen. Tijdens de Kick-off bleef hij ruim 28 minuten op de fiets en daarmee liet hij Tom Terpstra van W.V. De Kanibaal en Aron Herremans van Steeds Vooraan Kontich vlak achter zit. Door deze prestatie mocht Gijs de rode Wattmeister trui aantrekken en starten we de Ster van Zwolle zaterdag met nummer 1 in de ploegleiders karavaan.

Om 13:00 uur klonk het startschot voor de Kick-off van de Topcompetitie 2019. 17 renners streden in het Velodrome op Sportpark Sloten om de eerste prijs van 2019. Op het spel stond de rode trui voor de Wattmeister en ploegwagen nummer 1 tijdens de Ster van Zwolle.

Tijdens de Wattmeister  begonnen alle renners op een vermogen van 200 watt. Per 3 minuten kwam er vervolgens 0,4 watt/kg bij. Dit zorgde ervoor dat voor iedereen de weerstand evenredig veel toeneemt, tot blok 7 konden alle renners dit goed volhouden. In blok 7 en 8 moesten vervolgens de eerste 14 renners de strijd staken. In het 9e blok was Gijs nog over met Tom Terpstra en Aron Herremans, deze beide mannen waren echter niet opgewassen tegen Gijs en zo mag Gijs zich de eerste Wattmeister van 2019 noemen. Gijs is zelf erg blij met deze prestatie:

“Tijdens de test was het eigenlijk niet heel leuk, de korte blokken van 3 minuten maakte dat ik al snel op een hoge weerstand fietste. Toen er meer jongens afvielen werd het afzien makkelijker, ik wist dat ik kon gaan winnen en dat maakte dat het laatste blok minder zwaar was. Ik ben blij dat ik de eerste Wattmeister ben en kijk er naar uit om de rode trui in de Topcompetitie te laten zien.”

Dankzij deze mooie prestatie van Gijs starten de Kanjers zaterdag in de ster met ploegleiderswagen 1 in de karavaan!