Nette teamprestatie in Kerspelen

De ploeg heeft afgelopen zaterdag  in de Ronde van de Kerspelen opnieuw goede zaken gedaan in de KNWU Clubcompetitie. Met drie renners bij de eerste dertig steeg het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam weer naar de derde plek in het ploegenklassement. Ook de overige vier renners reden de koers netjes uit. Een dag later pakte in de Ronde rond het Ronostrand alleen Mark Olieman een korte klassering.

Ronde van de Kerspelen
In de Ronde van de Kerspelen stonden Nick Kweldam, Leon Essink, Marc Janssen, Bor Houwers, John van Lochem, Mark Olieman en Ivo Stronks aan de start. Ondanks een aangename temperatuur stond er toch behoorlijk wat wind in het Friese land. Halverwege koers ontstond er een kopgroep van veertien renners, met daarbij Bor namens onze ploeg.

Onder initiatief van onze ploeg kunnen later een kleine twintig renners de overstap naar de kopgroep maken. Met Nick, Mark en Bor kent deze groep een mooi aandeel Kanjers. Het peloton ziet de koplopers niet meer terug. Drie renners rijden weg uit de kopgroep en vormen het podium in Drogeham. Nick weet er nog een mooie vierde plaats uit te halen. Ook Bor (15e) en Mark (28e) eindigen op een mooie plaats. In het peloton rijden de overige vier renners van de ploeg ook uit: Marc wordt 55e, John 76e, Ivo 77e en Leon 80e. Tevreden gezichten na afloop, want ruim de helft van het startveld haalt de finish niet, maar onze ploeg komt volledig in Drogeham aan.

De wedstrijd werd overschaduwt door een valpartij, met daarbij ook Marc. Hij kon zijn weg direct vervolgen. Een renner van WV Eemland was er erger aan toe, hij is met hersentrauma en een ingeklapte long naar het UMC in Groningen gebracht. Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam wenst hem en zijn familie veel sterkte en hoopt op een spoedig herstel.

Ronde rond het Ronostrand
In de Ronde rond het Ronostrand stonden opnieuw Nick Kweldam, Mark Olieman en Bor Houwers aan de start, aangevuld met Simon Bargeman, Bart te Boome, Xaf Houwers en Martijn Versteege. Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het droog in Drenthe. Doordat ook de wind wegbleef, werd het een vrij gesloten koers.

Onze renners zaten opnieuw goed voorin en sprongen een aantal keren mee met ontsnappingen. Op een gegeven moment zat Nick mee met een serieuze ontsnapping. De groep kreeg een halve minuut, maar doordat de NWVG de slag gemist had offerden zij zich op om de koplopers terug te halen. Later lukt het Mark wel om in de ontsnapping van de dag te zitten. Met zes man rijdt hij weg en zij krijgen later gezelschap van nog 10 man. Deze groep maakt uit wie deze wedstrijd op zijn naam mag schrijven. Dat wordt uiteindelijk Peter Merx van de NWVG. Mark wordt 13e.

De overige Kanjers finishten in het peloton. Bor werd 40e, Nick 41e, Martijn 46e, Xaf 66e en Simon 105e. Bart reed een nette koers, maar finishte helaas niet. In het ploegenklassement werd onze ploeg zondag 11e, maar dat had geen consequenties voor de derde plaats in het ploegenklassement 2012.

Kersenomloop Mierlo
Zondag stond er ook een wedstrijd op het programma voor de KNWU Beloftencompetitie. John van Lochem en Felix Wolbert konden geen potten breken en finishten niet.