Kanjers beleven zware dag in een warme Ronde van Limburg

Zondag stond de Sensa-Kanjers voor Kanjers ploeg aan de start van een tropische Ronde van Limburg. Sven, Jasper Hamelink, Lars, Jentje, Arjan, Bastiaan, Maarten en Jip verschenen aan de start van deze zware klassieker.

Al vroeg in de koers stonden de bekendere Limburgse klimmetjes op het programma, zaak was om deze klimmetjes goed van voren op te draaien om niet kilometers lang op de rekker te komen op de slingerende weggetjes. Al vroeg in koers reed de vroege vlucht weg zonder hierbij een renner van ons, jammer want hier lagen volgens ploegleider Arjan Ribbers kansen voor de renners van onze ploeg. Nadat de renners onder andere de Keutenberg, Gulpenerberg en de Cauberg bedwongen hadden kwam de koers goed op gang.

Na ongeveer 100 kilometer sloeg het peloton volledig uit elkaar en werd de vroege vlucht weer ingerekend. De meeste Kanjers kwamen op dit moment te kort om van voren mee te draaien, het zij door niet goed positioneren voor de klimmetjes of doordat het zware weer zijn tol begon te eisen. De finale gingen wij in met Jip en Arjan nog in koers. Uiteindelijk moest Jip 2 plaatselijke rondjes voor het einde afsprinten en was het Arjan die in het kleine pelotonnetje achter de eerste groep van circa 25 man de finish wist te bereiken.